Site icon Editia de Dimineata

Cel mai “murdar” om din lume a decedat. Tocmai împlinise 94 de ani

Cele mai importante publicații din lume anunță trecerea în neființă a bărbatului care nu s-ar fi spălat în ultimii 60 de ani fiindcă era convins că ”spălatul dăunează grav sănătății”.

Amou Haji a decedat duminică în satul Dejgah, provincia Fars din sudul Iranului, transmite agenția de presă din Iran, Irna, citată de New York Post.

Se pare că finalul vieții sale nu a fost tocmai pe placul său. Localnicii dintr-un sat învecinat l-ar fi prins și l-ar fi obligat cu forța să se se spele.

Decizia sa de a trăi aproape șase decenii fără a se spăla a devenit subiectul unui film documentar întitulat “Viața bizară a lui Amou Haji”.

El a fost vizitat și de jurnaliștii elvețieni de la 20min.ch, cărora le-a arătat cum fumează el simultan patru țigări din excremente de animale. Ar fi băut doar apă de ploaie dintr-o canistră de ulei și s-ar fi hrănit cu cadavre de animale, favoritele sale fiind aricii.

Ar fi locuit aproape toată viața într-o gaură sub pământ. Decizia a venit pe la 30 de ani, când bărbatul ar fi fost lovit nemilos de soartă. A pierdut majoritatea celor dragi și a ales această metodă de a suferi.

Iranienii l-ar fi declarat, neoficial, candidat pentru Cartea Recordurilor, categoria cea mai lungă perioadă petrecută nespălat.

The Guardian susține că noul candidat pentru această titulatură este Kailash Kalau Singh, un indian care nu ar fi făcut duș de mai bine de 30 de ani.

În cazul său, vecinii sunt convinși că a ales acest drum fiindcă e tatăl a șapte fete și spera că astfel să spargă ghinionul și să aibă în sfârșit și un băiat. Kalau a ajuns la 63 de ani și continua să creadă în superstiția sa.

Sursa foto: pixabay.com

Exit mobile version