Site icon Editia de Dimineata

Cel mai puternic pașaport din lume. Pe ce loc se află cel românesc

În fiecare an, pașapoartele care oferă acces la cel mai mare număr de destinaţii din lume fără viză, sunt clasificate, într-un top al firmei britanice de avocatură Henley&Partners. Clasamentul se intitulează Passport Index.

Potrivit Passport Index, paşapoartele japoneze oferă acces la cel mai mare număr de destinaţii din lume fără viză.

Avantaje

Persoanele cu paşaport japonez pot intra în 191 de ţări fără viză sau să primească viză la intrare.

Clasamentul – publicat marţi – se bazează pe datele Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA) şi oferă informaţii despre ce nivel de acces oferă fiecare paşaport şi care sunt vizele necesare pentru diferite ţări.

Locul al doilea

Paşaportul din Singapore se clasează pe locul al doilea, oferind intrarea fără viză în 190 de ţări, urmat de paşapoartele german şi sud-coreean, care oferă accesul în 189 de ţări.

Deţinerea unui paşaport japonez a fost întotdeauna avantajoasă – acesta clasându-se anterior pe locul al doilea.

Potrivit guvernului japonez, aceasta reflectă imaginea internaţională bună a ţării ca a treia cea mai mare economie a lumii şi una dintre cele mai sigure ţări.

Nu ține cont de pandemie

Clasamentul nu ia în considerare restricţiile actuale de călătorie din cauza pandemiei de coronavirus, care pot avea prioritate în faţa informaţiilor privind vizele.

În timp ce turiştii japonezi sunt printre cei din 14 ţări care din 1 iulie pot intra din nou în UE, restricţiile de intrare sunt încă în vigoare pentru SUA, de exemplu, care se clasează pe locul al şaptelea în index.

România se clasează cu al ei pașaport pe locul 17 în top, cu acces la 172 de destinații.

Exit mobile version