Site icon Editia de Dimineata

Iată care este cel mai scurt zbor comercial cu avionul din lume

S-ar putea să fi auzit despre cele mai lungi zboruri, dar există și cele mai scurte zboruri! Și cel mai și mai scurt zbor este unul care conectează două dintre Insulele Orkney din Scoția. Timpul de călătorie este mai mic decât timpul necesar pentru a vă acomoda cu scaunul, adică 90 de secunde, dar uneori a fost de până la 53 de secunde, în funcție de vântul din spate.

Ruta este între aeroportul Westray și aeroportul Papa Westray și este operată de compania aeriană regională scoțiană Loganair. Distanța totală acoperită de zbor este de 2,7 km, adică aproximativ cât pista de pe aeroportul din Edinburgh. Loganair operează acest zbor cu unul dintre cele două avioane ale sale model Britten-Norman Islander. Avionul este condus de un singur pilot și există locuri pentru opt pasageri în cabină.

O întindere îngustă de apă separă insulele Orkney Westray și Papa Westray, în largul coastei de nord a Scoției. Compania aeriană scoțiană Loganair operează de aproximativ 50 de ani un pod aerian între aceste două insule minuscule scoțiene, ceea ce îl face cel mai scurt zbor regulat fără escală din lume. Această rută este folosită în principal de oamenii din Insulele Orkney care fac naveta, dar este și un traseu interesant pentru turiști și pasionații de aviație.

Alte cele mai scurte zboruri
Connemara la Inishmaan (Irlanda) — 18 km, 10 minute
Sint Maarten la Anguilla — 19,11 km, 10 minute
Hoolehua la Kalaupapa (Hawaii) — 11 km, 15 minute
Petersburg la Wrangell (Alaska) — 48 km, 20 minute
Dar Es Salaam la Zanzibar (Tanzania) — 70 km, 20 minute

Foto: Loganair (via Telangana Today)

Exit mobile version