Site icon Editia de Dimineata

Cel mai sexy accent din lume este cel italian, o veste care nu-i va face fericiţi pe francezi

Ce accent vă atrage cel mai mult? Vă place cadența irlandeză? O preferaţi pe cea spaniolă? Sau pentru dumneavoastră engleza regelui este imbatabilă? Indiferent de răspunuri, jocurile au fost făcute, iar platforma de învățare a limbilor străine Babbel a anunţat oficial că franceza nu mai este limba cu cel mai sexy accent din lume.

Pentru mulţi, această veste va fi probabil o mare dezamăgire, mai ales că în 2017, Babbel a chestionat peste 15.000 de persoane care au considerat că cel mai sexy accent era cel transalpin. Şi atunci, cine a detronat la belle langue française?

Ei bine, întrebarea a fost pusă din nou unui număr de șase mii de persoane din Regatul Unit, Franța, Spania, Italia și Germania, precum și din Statele Unite, iar potrivit rezultatelor, majoritatea participanţilor la sondaj au răspuns că italiana este limba cea mai ”sexy” și ”cea mai romantică”, potrivit Euronews Italia.

Care este motivul pentru care limba italiană are cel mai romantic accent?

”Ridicarea și scăderea tonului în limba italiană vorbită poate crea o calitate muzicală pe care unii oameni o consideră fascinantă și atractivă”.

”Unele caracteristici fonetice, cum ar fi rostogolirea literei „r”, o caracteristică apreciată de mulți, pot fi distinctive”, explică cotidianul britanic Noël Wolf, profesor de limbi străine la Babbel.

Engleza britanică a fost considerată limba ”cea mai politicoasă”, în timp ce germana s-a plasat pe primul loc, fiind considerată ”limba cea mai directă”.

Sondajul a analizat şi atitudinile persoanelor față de partenerii care vorbesc diferite limbi. Potrivit sondajului, peste 70% dintre englezii intervievați au spus că, dacă partenerul lor ar avea o altă limbă maternă decât engleza, învățarea acesteia ar ajuta la stimularea unei legături emoționale mai puternice între ei

În 2017, lingvistul Patti Adank, profesor la University College London, a remarcat că ”vorbitorii de engleză sunt atrași de melodicitatea limbilor precum franceza sau italiana”. Dar, indiferent de multitudinea explicaţiilor, rezultatele au sosit, iar Franța va trebui să le accepte.

Exit mobile version