Site icon Editia de Dimineata

Cel puțin cinci morți, în atacuri lângă Tel Aviv. S-au tras focuri de armă dintr-o mașină

Un atacator arab a împuşcat mortal cel puţin cinci persoane într-o serie de atacuri armate într-o suburbie a oraşului Tel Aviv din Israel, au anunţat serviciile de salvare locale, informează Reuters. Poliţia a precizat că l-a ucis pe atacator, fără a-i dezvălui identitatea.

Este al treilea atac în ultimele zile, înregistrat în Israel și soldat cu persoane decedate sau cu răniți, la Beersheva și Hadera.

Duminică, doi polițiști israelieni au fost ucişi, iar cel puţin alte trei persoane au fost rănite după ce doi bărbați au deschis focul într-o zonă aglomerată din oraşul israelian Hadera. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

În cursul serii, locuitori din Bnei Brak, localitate ultraortodoxă la periferia Tel-Aviv-ului, apoi cei din localitatea învecinată Ramat Gan au spus că un bărbat circula cu o maşină şi deschidea focul asupra trecătorilor, informează Agerpres.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată. Potrivit unor media israeliene, serviciile de securitate israeliene sunt de părere că atacatorul este un palestinian din Cisiordania ocupată.

Exit mobile version