Editia de Dimineata

Cele mai bizare hoteluri din lume

sursa: pinterest.com

Vacanțele sunt cele mai așteptate perioade a anului și cu siguranță fiecare visează la ceva de neuitat. Oricare ar fi numărul de stele, începând de la restaurant, la centru de conferinţe, sală de fitness şi spa, aproape toate oferă aceleaşi servicii ceea ce face ca majoritatea hotelurilor din lume să fie extrem de asemănătoare. Așadar, am realizat un top al celor mai neobișnuite hoteluri care, potrivit celor de la momondo, cu siguranță nu pot vor trecute prea ușor cu vederea.

Hotel Seaventures Rig Resort

Hotel Seaventures Rig Resort

În general, când o platformă petrolieră își pierde valoarea comercială, este trimisă la fiare vechi. Nu și în statul Malaezian Sabah, unde această creație metalică a fost transformată în locaș paradisiac pentru pasionații de scufundări.

Hotelul Seaventures Rig Resort este format din 27 de camere de toate tipurile (single, double, shared). Majoritatea vizitatorilor obtează pentru acest hotel datorită poziționării în „Triunghiul de Corali”și a faunei marine variată ce se poate observa prin înnot chiar sub hotel.

Pe platforma hotelului se găsiesc spații pentru un mini cinema, karaoke, baruri și un fost heliport transformat într-o terasă.

Hotel V8

Hotel V8

Ești pasionat de mașini? Atunci de ce să visezi că într-o bună zi te vei trezit într-un Cadillac sau într-un Benz când chiar poți să faci asta? Hotelul V8 din Stuttgart este format din 10 apartamente decorate special pentru a aminti de mașinile care au făcut istorie

Hotel Faralda

Hotel Faralda

După o renovare mai amănunțită, această veche macara s-a deschis în 2014 sub denumirea Hotelul de lux Faralda. Cele trei apartamente ale hotelului, „Secret”, „Free Spirit” și „Mystique”, sunt mobilate într-o manieră extravagantă, la 50 de metri deasupra șantierului naval NDSM, noua mecca a artiștilor, skaterilor sau start-up-urilor originale, avand acces la un jacuzzi în aer liber și  cele mai impresionate vederi panoramice din întreg Amsterdamul. Iar dacă iubești adrenalina, Farada îți pune la dispoziție tot ce-ți trebuie pentru a putea face bungee jumping chiar de pe hotel.

Hotel Jumbo Stay

Hotel Jumbo Stay

Chiar dacă ești familiarizat cu transportul aerian ori aspiri la o carieră în pilotaj sau ai teamă de zbor, poți experimenta o vacanță de neuitat la bordul hotelului Jumbo Stay din Stockholm, mai exact, într-o Boeing 747 – 212B din 1976. Nu pierde din vedere faptul că singurele destinații spre care vei zbura din acest Jumbo retras din activitate sunt cele evocate de propriile-ți vise, așa că alege-ți cu grijă gândurile de dinainte de culcare.

Pasionații de pilotaj sunt liberi să se bucure de confortul unei astfel de cabine, cu camere amplasate printre pârghii și cadrane, în vreme ce iubitorii clasicului pot alege camera clasică a unui călător de la clasa întâi.

Hotel Dog Bark Park Inn

Hotel Dog Bark Park Inn

Hotelul Dog Bark Park Inn din partea central-nordică a statului Idaho, îmbracă perfect forma unui Beagle cunoscut drept Sweet Willy. Odată intrat în hotel de decoruri și obiecte cu temă canină, multe dintre ele create de artiștii rezidenți: Dennis și Frances.

Casa Hang Nga 

Hotel The Crazy House

Casa Hang Nga, cunoscută și ca „The Crazy House” este un hotel cât se poate de fabulos. Construit în 1990 de legendarul arhitect impresionist Dang Viet Nga cu scopul de a semăna cu o așezare de basm, coborâtă direct din imaginația lui Gaudí sau Salvador Dali. În interior veți găsi scaune ciupercă, sculpturi înfățișând animale și zece apartamente, fiecare cu propria tematică, precum camera tigrului, a vulturului, cangurului și, poate cea mai spațioasă, camera furnicilor. Astăzi, aceast hotel întortocheat a devenit un simbol al diversității și invențiilor din Dalat.

Hotel Giraffe Manor

Hotel Giraffe Manor

Hotelul Giraffe Manor este un hotel de tip butic, fiind unul din bijuteriile ascunse ale orașului Nairobi. Deși conacul este o clădire cu totul și cu totul emblematică, ascunsă în mijlocul unei naturi nepătate, unicitatea acesteia este eclipsată de populația rezidentă de girafe Rothschild ce-și fac nestingherite apariția, jucând rolul de gazde excelente. Și să nu te mire dacă acestea vor dori să împartă cu tine un micul dejun.

Hotel Whitepod

Hotel Whitepod

Hotelul elvețian este alcătuit dintr-o adunătură de construcții cocoțate în vârf de deal și care amintesc de iglurile eschimoșilor. Hotelul Whitepod se află în apropierea orașului Les Cerniers.

Hotel Cava & Mastinell

Hotel Cava & Mastinell

Hotelul Cava & Mastinell din Vilafranca del Penedes este un expert în vinuri. Înconjurat de mari întinderi viticole, locul are o arhitectură gândită parcă special pentru specificul vinurilor, astfel, totul seamănă cu o grămadă enormă de sticle înghesuite pe un raft, cu un acoperiș-mozaic, creat în memoria lui Antoni Gaudi. Aici vei descoperi și terapia cu vin care include masajul și care accentuează proprietățile vindecătoare ale strugurilor.

Hotel Kakslauttanen

Hotel Kakslauttanen

Hotelul Kakslauttanen din Saariselka Fell, Laponia, permite vizitatorilor, să admire misticismul acestora cât e noaptea de lungă, din spatele cabinelor încălzite de sticlă, create sub formă de iglu.

Aici ai ocazia de a descoperi sălbăticia arctică într-un reindeer safari, să viziteazi biroul lui Moș Crăciun sau să tai zăpada în două dintr-un snowmobile.

Hotel Sala Silvermine

Hotel Sala Silvermine

Hotelul Sala Silvermine din Suedia oferă 15 camere în regim de hostel. Însă, la 155 metri adâncime vei găsi un apartament izolat, de-a dreptul fantastic. Apartamentul Minesuite este perfect pentru călătorii care sunt în căutare de liniște.

Hotel de Glace

Hotel de Glace

Hotelul de Glace din Quebec’s este o lume sclipitoare și înghețată. O îmbinare miraculoasă de sculpturi îndrăznețe în gheață și lumini imaculate oferă acestei așezări o frumusețe de nedescris. Așadar, pentru experiențe hoteliere ce implică o temperatură sub 0, încearcă aceste camere înghețate ale hotelului de Glace.

Exit mobile version