Site icon Editia de Dimineata

Cele mai frecvente simptome dacă aveți Omicrom. Plus: două semne de avertizare timpurie

Să aruncăm o privire către unele dintre cele mai frecvente simptome pe care le puteți avea în cazul îmbolnăvirii cu tulpina Omicroncu. Bonus – două semne de avertizare timpurie pe care le puteți avea.

Să specificăm că cele mai frecvente simptome se referă la cei complet vaccinați.

Deși vaccinul protejează împotriva riscurilor mai grave ale virusului, este totuși posibil să contractați Covid chiar dacă aveți făcut atât vaccinul de bază, cât și booster-ul, scrie Yahoo.com.

Potrivit experților, cele nouă simptome de top cu care se confruntă persoanele care sunt complet vaccinate sunt: ​​curgerea nasului, durerea în gât, strănutul, durerea de cap, tusea, greața, durerile musculare, erupțiile cutanate și diareea.

Natura ușoară a simptomelor face ca oamenii să distingă mai greu virusul de o răceală obișnuită.

Dar, potrivit profesorului Tim Spector, „aproximativ 50% dintre „răcelile noi” în prezent sunt, de fapt, Covid”.

Două semne de avertizare timpurie că este posibil să aveți Omicron

Experții sugerează că există două simptome distincte care ar putea fi un semn că sunteți la un test pozitiv distanță de verdictul nedorit: oboseală și amețeli/leșin.

Mai mult decât simplul sentiment de oboseală, oboseala se poate traduce prin durere corporală, provocând dureri sau slăbiri musculare, dureri de cap și chiar vedere încețoșată și pierderea poftei de mâncare.

Dr. Angelique Coetzee, un medic privat și președinte al Asociației Medicale din Africa de Sud, a declarat pentru Good Morning Britain că oboseala a fost unul dintre principalele simptome ale Omicron atunci când varianta a izbucnit în Africa de Sud.

De fapt, 40% dintre femei au raportat că s-au luptat cu oboseala din cauza Covid, comparativ cu o treime dintre bărbați, potrivit unui sondaj realizat de Web MD.

Amețeala/leșinul este al doilea semn că este posibil să aveți Omicron. Un nou raport din Germania a sugerat că există o legătură între starea de leșin și Omicron, după ce medicii din Berlin au descoperit că virusul declanșa sesiuni de leșin recurent pentru un pacient de 35 de ani internat la spital.

Ziarul german Ärztezeitung a scris că medicii au putut vedea o „conexiune clară” între infecție și leșin.

Exit mobile version