Site icon Editia de Dimineata

Cele mai proaste 10 aeroporturi din lume. Da, suntem prezenți în acest top!

Cozi interminabile, la check in, pașapoarte sau controlul bagajelor. Personal nepoliticos. Magazine sub standarde. Mâncare prea puțin diversă sau scumpă. Dacă faci o proporție, ai putea obține un top al celor mai proaste aeroporturi din lume.

Ceea ce Air Help a și realizat, scrie Money Review.

Europa găzduiește opt dintre cele mai proaste zece aeroporturi din lume, potrivit unui sondaj realizat de AirHelp din Germania, care evaluează experiența vizitatorilor în funcție de trei criterii: consecvența zborurilor și a serviciilor aeroportuare (60% din punctaj), calitatea serviciilor (20%) și mâncarea și magazinele (20%).

 

  1. Lisabona Humberto Delgado (Lisabona, Portugalia)

Scor general: 5,76/10. Acesta este al 16-lea aeroport ca mărime din întreaga Europă, iar în 2019 a deservit 31 de milioane de pasageri. Mulți oameni se plâng de cozile de la controlul pașapoartelor (până la șase ore de așteptare în cazul unora), ceea ce face ca această țară să aibă un punctaj foarte mic în ceea ce privește consecvența.

  1. Aeroportul Internațional Kuwait (Kuwait City, Kuwait)

Scor general: 5,78/10. Aeroportul a deservit cel puțin 15 milioane de vizitatori în 2019 și are un punctaj foarte mic la capitolul consistență. Unii pasageri s-au plâns de mirosul din incintă și de comportamentul neprofesionist al angajaților.

  1. Eindhoven (Eindhoven, Țările de Jos)

Scor general: 5,92/10. Al doilea cel mai mare aeroport din Olanda ar fi prea mic și ar fi deservit de „personal foarte nepoliticos”, potrivit unui pasager. O altă recenzie notează că aeroportul seamănă cu un „grajd”, deoarece pasagerilor li se cere să aștepte într-o zonă deschisă.

  1. Henri Coandă (București, România)

Punctaj general: 6,03/10. Cel mai mare aeroport din țară, care a deservit aproape 7 milioane de pasageri în 2021, are un scor scăzut la toate cele trei criterii. Un pasager spune că personalul este „oarecum agresiv” și neprietenos. Un alt pasager spune că aeroportul îi aduce aminte de anii 1960.

  1. Aeroportul Internațional Malta (Malta, Malta)

Punctaj general: 6,05/10. Singurul aeroport din țară are un punctaj extrem de mic la capitolul punctualitate. Unii spun că aeroportul este prea mic pentru numărul de pasageri pe care îi deservește și că întârzierile sunt frecvente.

  1. Manchester (Manchester, Marea Britanie)

Scor general: 6,26/10. Al treilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, deși are un punctaj decent la servicii și magazine, pierde multe puncte la capitolul consistență a serviciilor. De fapt, un vizitator spune că a așteptat mai mult de două ore pentru a-și ridica bagajele.

  1. Orly (Paris, Franța)

Nota generală: 6,37/10. Cel de-al doilea aeroport ca mărime din Paris atrage mulți vizitatori nemulțumiți și, de asemenea, scoruri scăzute pe Skytrax. Un pasager îl descrie ca fiind „cel mai prost aeroport din toate timpurile”, în timp ce un altul se plânge că a avut parte de o așteptare atât de „lentă și lungă” încât și-a pierdut zborul.

  1. Porto (Porto, Portugalia).

Scor general: 6,46/10. Al doilea cel mai mare aeroport din Portugalia a deservit cel puțin 13 milioane de persoane în 2019. Și în cazul acestui aeroport, se pare că părerile sunt împărțite. De exemplu, un pasager spune că este unul dintre cele mai bune aeroporturi din Europa, în timp ce un altul se plânge de calitatea mâncării și de cozile de așteptare extrem de lungi.

  1. Billy Bishop (Toronto, Canada)

Nota generală: 6,5/10. Al nouălea aeroport ca mărime din Canada a deservit 282.000 de pasageri în 2021. În ciuda faptului că se află pe lista AirHelp a celor mai proaste aeroporturi din lume, are recenzii destul de bune pe Skytrax.

10. Gatwick (Londra, Regatul Unit)

Scor general: 6,62/10. Acesta este al doilea cel mai mare aeroport din Marea Britanie și mulți vizitatori se plâng că este prea aglomerat și zgomotos. Unii se plâng, de asemenea, că are o „infrastructură teribilă” pentru copii.

 

 

Exit mobile version