Site icon Editia de Dimineata

Celebra confuzie ”Bucharest/Budapest” revine în forță. De data asta, de la UEFA

Chiar dacă suntem doar organizatori, nu și jucători pe teren, în cadrul EURO 2020, tot nu scăpăm de celebra confuzie București/Budapesta, în varianta engleză, Bucharest/Budapest! Deşi pare incredibil, mulţi nu sunt în stare să facă o distincţie între cele două oraşe!  De data a venit rândul chiar celor de la UEFA…

Gafa a fost comisă de pagina de Facebook a Euro 2020, administrată de UEFA.

Într-o postare în care era promovat meciul dintre Ungaria şi Portugalia, care se joacă marți după-amiază, aceasta a făcut celebra confuzie, scriind că partida se va juca la București, în contextul în care meciul se va disputa pe ”Puskas Arena”, din Budapesta.

A urmat un val de reacţii negative în zona de comentarii, mai ales din partea suporerilor maghiari. Însă administratorul paginii n-a modificat greşeala decât abia după jumătate de oră de la momentul în care mesajul a fost postat, potrivit telekomsport.ro.

În această seară, Federația ungară permite accesul spectatorilor la capacitatea maximă a stadionului „Puskas Arena”, care are 67.215 locuri.

Recordul de asistență s-a întregistrat la 15 noiembrie 2019, când au fost 65.114 persoane la meciul Ungaria – Uruguay, chiar meciul de inaugurare, potrivit Digi Sport.

Rămâne de văzut dacă arena se va umple, însă este de așteptat ca ungarii să vină în număr mare să-și vadă favoriții în lupta cu marele Cristiano Ronaldo.

UPDATE

Echipa de fotbal a Portugaliei, campioana europeană en titre, a învins naţionala Ungariei cu 3-0 (0-0), marţi seara, pe ”Puskas Arena” din Budapesta, în Grupa F a turneului final EURO 2020, însă golurile au fost marcate în ultimele minute. Ungaria a făcut un joc frumos, rezistând și marcând chiar un gol, invalidat însă, fiind din offside.

Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător care a evoluat la cinci turnee finale ale Euro, cu ocazia acestui meci. Cristiano Ronaldo a înscris de două ori și a devenit cel mai bun marcator din istoria Campionatului European de fotbal.

Meciul a fost arbitrat de turcul Cuneyt Cakir.

Exit mobile version