Site icon Editia de Dimineata

Celebra pictură a lui Nicolae Grigorescu, „Carul cu boi”, adjudecată la preţul de 37.500 de euro

Sursă Foto: Artmark

Celebra pictură a lui Nicolae Grigorescu, „Carul cu boi”, a fost adjudecată, joi seara, la preţul de 37.500 de euro, în cadrul licitaţiei de artă de Mărţişor, organizată de Artmark la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală, menționează Agerpres. 

Lucrarea „Carul cu boi”, ce a aparţinut vreme îndelungată colecţiei artistului, a fost cel mai bine cotat lot al sesiunii, fiind estimat la 30.000 – 50.000 de euro.

„Carul cu boi” pe scara atelierului din Câmpina a lui Nicolae Grigorescu – sursa foto: artmark.ro

La sume ridicate au fost adjudecate şi alte tablouri semnate de Grigorescu – „Târg la Rucăr”, din fosta colecţie istorică a dr. Alexandru Obregia, la 27.000 de euro, „Ţărăncuţă”, din colecţia scriitorului Alexandru Vlahuţă, la 26.000 de euro.

Printre lucrările cumpărate la preţuri mari s-au mai numărat şi „Păpuşica blondă” şi „Tătăroaică la Balcic” de Nicolae Tonitza, la 22.000 de euro, respectiv la 8.500 de euro.

„Tătăroaică la Balcic” Sursă Foto: agerpres.ro

Tot joi seara, Artmark a organizat o licitaţie de covoare. Printre loturile adjudecate la această sesiune s-a numărat un covor oltenesc din lână, din Mehedinţi, primit cadou de Nicolae Ceauşescu la a 55-a aniversare (1973). Acest lot, însoţit de certificat RA-APPS, a avut un preţ de pornire de 500 de euro şi a fost adjudecat la 1.200 de euro.

„Păpuşica blondă” Sursă Foto: agerpres.ro

Exit mobile version