9 aprilie 2020, 12:20

Celebrând primăvara cu stil, în stil propriu – idei de tatuaje artistice

Este exact așa cum o știu și îmi place: capricioasă, schimbătoare, frumoasă și luminoasă. Prin felul ei neconvențional de a fi, te poate ispiti să-i urmezi ritmul natural, spontan, diferit.

E primăvara. E peste tot, pe dealuri, în poieni, prin suflete și poate fi purtată cu stil și pe corp.

Zilele tot mai calde îl pot face pe oricine tot mai dornic de a renunța la jachete și să îmbrățișeze lejeritatea. Fiecare se poate bucura de primăvară așa cum simte și o poate celebra oricând, oricum. Întotdeauna însă vor fi unii care vor mai mult și atunci fac din florile proaspete ale primăverii și temperaturile plăcute o combinație ce devine un accesoriu permanent (sau nu). Imprimat pe piele, un tatuaj floral făcut cu măiestrie este un alt mod de a sărbători, a trăi prezentul cu bucurie, a fi provocator, cu eleganță.

Tatuaj floral pe picior, de Pis Saro | sursa foto: tattoodo.com

Cireși în floare, tatuaj pe picior, de tattooist_wonseok | sursa foto: instagram.com/tattooist_wonseok

O floare de nemțișor (Delphinium), tatuaj de rit.kit.tattoo | sursa foto: instagram.com/rit.kit.tattoo

Fluture, tatuaj de Roby Marciano| sursa foto: instagram.com/robymarciano

Temă de primăvară, tatuaj de finelinetokyo| sursa foto: instagram.com/finelinetokyo

Tatuaj de primăvară via @phangzphy

Hibiscus, tatuaj de tattooist_banul| sursa foto: instagram.com/tattooist_banul

Florile sălbatice, tatuaj de June Jung | sursa foto: instagram.com/tattoojune

Sigur, nu oricine e fan, prin urmare se poate simți perfect în pielea lui și fără ca aceasta să fie desenată. Însă oricine ar putea admira rafinamentul la care au ajuns unii artiști, realizând mici și splendide lucrări făcute cu măiestrie. Mulți pe care i-am descoperit sunt asiatici, în special din Coreea de Sud, renumiți prin pasiunea lor pentru flori, frumusețe, artă și tot ce implică minuțiozitate.

Ca o scurtă istorie, tatuarea corpului este o veche practică a omului. Cea mai veche dovadă descoperită până acum este Ötzi, un nume german folosit pentru omul ghețurilor, însă numele oficial este „Omul din  Hauslabjoch”. E vorba de corpul unui bărbat ce a fost găsit în Alpi, la granița dintre Italia și Austria, cu tatuaje pe piele, cu vârsta de aproximativ 46 ani, ce a trăit cândva în mileniul patru î.C..

În China antică, tatuajul era văzut ca o practică barbară – deseori, prizonierii și sclavii erau tatuați/marcați cu anumite semne distincte. De la Herodot aflăm că la fel procedau și persanii, o practică preluată de la aceștia și de greci și de romani. O poveste a lui Rumi este despre un bărbat mândru de a încerca să-și tatueze pe corp un leu însă a renunțat în momentul în care a simțit durerea acului pe piele.

După secole, multe secole, prin veacul al XIX-lea, mentalitățile s-au schimbat și cei din înalta societate europeană – chiar din familii regale – au preluat moda tatuajelor. Din anii 1970, tatuajele au devenit și mai populare după ce numeroase celebrități au început să le poarte. De exemplu, în urmă cu doi, pentru aniversarea a 81 de ani actrița engleză Judi Dench a primit de la fiica ei cadou un tatuaj discret, pe mână, cu textul Carpe diem.

Maci, lavandă și eucalipt, tatuaj de June Jung | sursa foto: instagram.com/tattoojune

Flori, tatuaj de tattooist_silo| sursa foto: instagram.com/tattooist_silo

Feminin, tatuaj de tattooist_silo| sursa foto: instagram.com/tattooist_silo

Parfum, tatuaj de zihee_tattoo| sursa foto: instagram.com/zihee_tattoo

Roz, Ana Abrahão | sursa foto: instagram.com/abrahaoana

Rafinat și frumos, tatuaj de tattooist_banul| sursa foto: instagram.com/tattooist_banul

Cu stil, tatuaj de tattooist_silo| sursa foto: instagram.com/tattooist_silo

Florile rămân de veacuri asociate primăverii. Totul înflorește, verdele invadează copacii, culorile se reîntorc în natură. În mii de combinații și stiluri – acuarele intense și linii fine, armonioase, culori pastelate și forme abundente –, toate aceste motive rămân și cele mai populare alegeri pentru tatuajele primăverii. Evident, nu doar florile se poartă primăvara pe piele – o buburuză e la fel de interesantă.

Pentru inspirații de tatuaje primăvăratice, am prezentat câteva idei alese pe gustul meu, cu ideea că stilul minimalist e mai șic. Cine nu e încă pregătit pentru ceva permanent, are la îndemână o varietate de splendide tatuaje florale temporare.

E primăvară. Carpe diem.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.