Site icon Editia de Dimineata

Cenzura chineză se luptă mai nou și cu Minionii

Cenzorii au modificat finalul recentului film de animație „Minions: The Rise of Gru” pentru lansarea sa internă în China, au observat în weekend utilizatorii de rețele sociale din întreaga țară.

Editarea este încă un exemplu de cenzură de către autoritățile chineze a unui film popular de la Hollywood pentru a-l face mai corect din punct de vedere politic, scrie CNN.

Modificarea finalului

Potrivit postărilor și capturilor de ecran din film împărtășite pe Weibo, o platformă similară cu Twitter, cenzorii au adăugat un addendum în care Wild Knuckles, un personaj principal din filmul cu jafuri, a fost prins de poliție și a făcut 20 de ani de închisoare.

Gru, un co-conspirator al lui Wild Knuckles, „s-a întors la familia sa” și „cea mai mare realizare a sa este aceea de a fi tatăl celor trei fete ale sale”, se arată în capturi de ecran din film.

În versiunea internațională, filmul se încheie cu Gru și Wild Knuckles, cei doi antieroi hoți ai poveștii, care pleacă împreună, după ce Wild Knuckles și-a înscenat propria moarte pentru a scăpa de capturarea de către autorități.

Numeroși comentatori online au ironizat addenda, spunând că seamănă cu o prezentare PowerPoint.

DuSir, un editor de recenzii de filme online cu 14,4 milioane de urmăritori pe Weibo, a remarcat că versiunea chineză a filmului durează cu un minut mai mult decât versiunea internațională și s-a întrebat de ce a fost nevoie de acest minut în plus.

De obicei, China impune o cotă asupra numărului de filme din străinătate care pot fi difuzate în cinematografele naționale. Multe dintre filmele de la Hollywood care sunt proiectate în această țară au anumite scene omise sau modificate.

Fight Club

Uneori, notează unii spectatori, finalurile alternative ale filmelor se îndepărtează mult de original.

Anul trecut, telespectatorii chinezi ai filmului clasic „Fight Club” din 1999 au observat că finalul original, în care protagonistul și alter ego-ul său detonează un zgârie-nori, nu se regăsește în versiunea difuzată pe site-ul național de streaming Tencent Video.

În schimb, un scenariu de pe ecran spunea că poliția „și-a dat seama rapid de întregul plan și i-a arestat pe toți criminalii, reușind să împiedice cu succes explozia bombei”.

Modificările au fost luate în derâdere pe scară largă printre fanii chinezi ai filmului original și au stârnit chiar reacții din partea regizorului filmului și a autorului romanului pe care se bazează. Tencent a restabilit ulterior finalul original.

Exit mobile version