Site icon Editia de Dimineata

Cercetătorii români încep testele pentru un vaccin împotriva coronavirus

Directorul celui mai mare centru de terapii pentru tratamentul cancerului din estul Europei, OncoGen, profesorul Virgil Păunescu, a anunțat, pe pagina de Facebook, că se lucrează la vaccinul împotriva coronavirusului.

”O zi foarte importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. P.S. Ieri am terminat sinteza vaccinului. De azi incep testele.
❗️Important: Acest vaccin este deocamdată în fază de testare in laborator.”, a scris Păunescu.

Profesorul Păunescu susține că mai are nevoie de 3 milioane de euro ca să poată continua dezvoltarea.

”Îmi trebuie o luna jumate să verific în laborator cu celule că această tehnologie dă rezultate și să stabilesc dozele. Eu acum am reactivi cam pentru 1000 de vaccinuri în teorie, în practică nu știu. După o lună jumate dacă rezultatele sunt bune trebuie să negociez cu Agenția Medicamentului să îmi dea voie să testez cu oameni, pentru că acestă tehnologie nu se pretează la teste pe animale și irosesc timp (…) Dacă ma ajută statul român să pun în funcțiune, foarte bine, dacă nu, peste o lună apelez la chinezi sau americani să o producă ei să o să facă ei testele de fază unu și doi”, a declarat profesorul Virgil Păunescu, conform stiri.tvr.ro.

sursa foto: romanialibera.ro

Exit mobile version