Site icon Editia de Dimineata

Cercetătorii susțin că Soarele este mai puțin activ față de alte stele asemănătoare

Cercetătorii susțin că Soarele este într-o fază neobișnuit de inactivă în comparație cu omologii săi galactici. În ultimele cercetări au fost folosite date de la telescopul spațial Kepler pentru a compara luminozitatea soarelui nostru cu alte stele similare din altă parte a universului.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Max Planck pentru Studierea Sistemului Solar au analizat comportamentul soarelui şi a altor 369 alte stele care sunt asemănătoare cu acesta. Rezultatele au arătat că stele au avut fluctuaţii de cinci ori mai puternice faţă de soare în ultimii 140 de ani, conform The Independent.

Am fost foarte surprinși de faptul că majoritatea stelelor asemănătoare cu Soarele sunt cu mult mai active decât Soarele”, a spus dr. Alexander Shapiro, de la Institutul Max Planck.

Cu toate acestea, cercetătorii au studiat mai mult de 2.500 de stele asemănătoare Soarelui, cu perioade de rotaţie necunoscute, ceea ce a arătat că luminozitatea lor a fluctuat mult mai puţin decât cea a grupului de 369 stele.

Oamenii de știință au restrâns grupul de 369 stele oferind informaţii legate de vârsta, viteza de rotaţie şi temperatura de suprafaţă a respectivelor stele. Au ales să privească stelele care se rotesc o dată în jurul propriei axe în termen de 20 până la 30 de zile.

Este de conceput că Soarele trece printr-o fază liniștită de mii de ani și, prin urmare, avem o imagine distorsionată a stelei noastre„, a explicat dr. Timo Reinhold, primul autor al noului studiu.

Cercetătorii sunt de părere că Soarele diferă de stelele similare în moduri în care încă nu au fost identificate.

sursa foto: europafm.ro

Exit mobile version