Site icon Editia de Dimineata

Cetățenii francezi, îndemnați să poarte din nou măști de protecție în mijloacele de transport în comun

În contextul în care Franța se află în mijlocul unui nou val de Covid-19, ministrul Sănătății din această țară a îndemnat populația să poarte din nou măști de protecție în transportul public și în spațiile aglomerate.

În contextul în care cazurile sunt din nou în creștere, ministrul francez al sănătății, Brigitte Bourguignon, a declarat că „[le cere] francezilor să își pună din nou măștile în transporturi”, într-un interviu acordat luni la RTL. Deocamdată însă, ea a subliniat că este vorba doar de un sfat, și nu de o obligație, iar măștile au fost de fapt recomandate în transportul public de când a fost eliminată obligativitatea legală de a le purta în luna mai.

Cu toate acestea, în condițiile în care Franța raportează zilnic peste 50.000 de cazuri de Covid-19, guvernul este în mod clar îngrijorat de actualul val al pandemiei.

Bourguignon a declarat că „trebuie să ne protejăm pe noi înșine și să-i protejăm pe ceilalți”, adăugând că purtarea măștii este „un gest civic”.

Ea a îndemnat oamenii să își pună măștile imediat ce văd un tren sau o gară aglomerată.

În prezent, măștile sunt obligatorii doar în spitale, centre de sănătate și în locurile care au rezidenți vulnerabili, cum ar fi căminele de bătrâni. Acestea sunt recomandate în spațiile aglomerate, unde este imposibil să se practice distanțarea socială, scrie The Local.

Exit mobile version