Site icon Editia de Dimineata

Cetățuia Brașovului va putea fi vizitată doar două zile, deocamdată

Cetățuia Brașovului va fi deschisă publicului în zilele de 8 și 9 septembrie. Pentru a marca redobândirea de către comunitatea brașoveană a acestui spațiu de patrimoniu, Centrul Cultural Apollonia organizează evenimente artistice cuprinse în programul Forumului Orașelor Verzi (FOV).

Astfel, brașovenii și turiștii vor putea participa activ la un program artistic și educațional, pe de o parte de inspirație medieval-renascentistă, pe de altă parte, conectat la prezent.

Teatrul, concertele, paradele, duelurile, atelierele medievale, iarmarocul, activitățile sportive, meșteșugurile și programarea dronelor vor face parte din “asaltul” Cetățuii, iar participanții vor avea ocazia de a se răcori și de a-și reface energia cu băuturi și mâncăruri alese, promit organizatorii.

Edificiul secular va putea fi vizitat și în interior, dar pe un traseu prestabilit, informează Radio România Brașov FM.

Cetatea va fi pusă în valoare de un spectacol de lasere și de lumini.

Reamintim că pentru a putea fi redeschisă publicului, Cetatea are nevoie de lucrări de reabilitare.

Potrivit autorităților locale, Cetățuia își va deschide porțile pentru vizitatori până la sfârșitul anului (amănunte AICI).

Cea de a treia ediție FOV are loc anul acesta, la Brașov, în perioada 4 – 10 septembrie.

Evenimentul reunește experți, reprezentanți ai autorităților locale și naționale, companii, ONG-uri și cetățeni care aleg acțiunea și accelerează tranziția către orașe mai verzi, mai sustenabile.

Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Exit mobile version