Site icon Editia de Dimineata

CFR Călători: Trenuri suplimentare, în minivacanța de 1 Mai și de Paște

CFR Călători a anunțat vineri, 12 aprilie, că vor circula trenuri suplimentare în minivacanța de 1 Mai și de Paște, în perioada dintre 30 aprilie-1 mai și 6-7 mai 2024,

Conform anunțului CFR Călători, pasagerii vor avea la dispoziție mai multe legături spre Constanţa și staţiunile de pe litoral, inclusiv Mangalia, cu trenuri directe din Bucureşti Nord, Iaşi, Suceava, Oradea, Arad, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Sighetu Marmației, Bistrița Nord, Cluj Napoca, Brașov.

„De asemenea, călătorii din alte regiuni au la dispoziție o serie de conexiuni rapide din capitală, pe fondul existenței mersului de tren cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur.”, mai arată anunțul făcut de CFR Călători.

CFR Călători promite să pună la dispoziția pasagerilor capacitatea maximă de transport

Totodată, CFR Călători a anunțat că în zilele cu trafic crescut din această perioadă va pune la dispoziția pasagerilor capacitatea maximă de transport tehnic disponibilă pentru asigurarea deplasării către zonele de interes din țară.

„Se va monitoriza atent traficul de pasageri și în funcție de evoluția și dinamica cererii de călătorie, compania va suplimenta operativ cu vagoane trenurile care circulă spre/dinspre cele mai solicitate destinații în limita parcului de material rulant tehnic disponibil.”, a adăugat CFR Călători.

CFR Călători recomandă cumpărarea din timp a biletelor

Reprezentanții CFR Călători le-au recomandat pasagerilor să își cumpere din timp biletele de tren, astfel încât compania să aibă o predictibilitate a cererii de transport și pentru a se putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat.

Reprezentanții CFR Călători au precizat că biletele pot fi cumpărate online, pe site-ul acesteia, cfrcalatori.ro, sau prin aplicația mobilă „CFR Călători bilete online”.

De asemenea, biletele pot fi cumpărate de la automatele de vânzare bilete din stații, direct de la casele de bilete din stații, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitorii autorizați – agenții de turism.

„Pasagerii se pot bucura de reduceri de până la 10% la cumpărarea cu anticipație sau de 10% reducere dacă optează pentru oferta dus-întors. De asemenea, conform legii, elevii pot călători gratuit, iar studenții beneficiează de 90% reducere la călătoria cu vagoane clasa a 2-a.”, au precizat reprezentanții CFR Călători.

Exit mobile version