Site icon Editia de Dimineata

CFR îți spune „cu frumosul” cum că dacă mergi cu trenul o să te cam coci. Dacă vrei să înțelegi, bine. Dacă nu…

Un comunicat din partea companiei CFR pe cfr.calatori ne spune (de data asta, culmea, anticipat) că este posibil să facem o greșeală dacă vrem să folosim acest mijloc de transport. Și că dacă o facem, o să fie pe barba noastră – cam asta ar fi traducerea.

„În contextul prognozelor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie privind temperaturile ridicate şi disconfortul termic accentuat din această perioadă, CFR Călători face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcţional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs.

Pot apărea situaţii în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 – 38 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna şi peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcţioneze fără a mai asigura răcirea în parametri normali”, se precizează într-un comunicat de presă al CFR Călători postat pe site-ul său, care face referire la călătoria cu trenul în condiții de caniculă.

Totodată, CFR recomandă pasagerilor, în special persoanelor cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecţiuni medicale, să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj, să aibă medicaţia necesară în caz de nevoie şi să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor.

Exit mobile version