Site icon Editia de Dimineata

CHINA. Cel mai mare număr de îmbolnăviri de COVID-19 de la primul val epidemic din 2020

Că au luat-o razna, din nou, îmbolnăvirile de COVID-19 în China și în alte țări ale lumii, inclusiv din Europa, am relatat și noi, la editiadedimineata.ro AICI și AICI. Dar că deja se ajunge la cifre nemaivăzute din 2020, nu ne așteptam, de la o zi la alta. China a raportat marţi 5.280 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la primul val epidemic de la începutul anului 2020, potrivit France Presse.

China, unde coronavirusul a fost detectat pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, a reuşit să oprească în mare măsură epidemia recurgând la măsuri stricte de izolare, dar tulpina Omicron a dat naştere în ultimele luni la numeroase focare în întreaga lume.
În ultimele zile, zeci de milioane de locuitori ai celei mai populate ţări din lume au fost plasaţi în carantină la domiciliu, în special în metropola tehnologică Shenzhen, la porţile Hong Kong-ului.
Datele de marţi au fost înrăutăţite în mare măsură de bilanţul provinciei Jilin, la frontiera cu Coreea de Nord.
Numai în această provincie au fost înregistrate peste 3.000 de contaminări.
Dacă aceste cifre rămân modeste în comparaţie cu bilanţurile înregistrate în alte părţi ale lumii, ele sunt ridicate pentru China, care a înregistrat doar aproximativ 120.000 de cazuri de COVID-19 în total de la începutul epidemiei, dintre care 4.636 de decese, informează Agerpres.
Exit mobile version