Site icon Editia de Dimineata

China va testa toată populația din Shanghai. “Doar” 30 de milioane de persoane

Acțiune în forță în Shanghai, cel mai mare oraș al Chinei (între 26 și 30 de milioane de locuitori), aflat de la 28 martie într-un lockdown strict.

De cinci zile locuitorii nu mai aveau nevoie să iasă din case, nici pentru cumpărături, iar acum, iată au venit și “ajutoarele”. Peste 2.000 de membri ai personalului medical din cadrul armatei și  peste 10.000 de lucrători din domeniul sănătății din provinciile Jiangsu, Zhejiang și Beijing vor participa la o operațiune tipică regimului comunist în domeniul sănătății.

Test al strategiei Covid

Este cea mai mare acțiune sanitară din istoria țării, transmite Reuters, care spune că, deși epidemia este mică în comparație cu standardele din alte părți ale lumii, acțiunea din Shanghai este văzută ca un test al strategiei Covid din China, bazată pe testarea, depistarea și punerea în carantină a tuturor cazurilor pozitive.

Culmea, acțiunea are loc chiar înainte de momentul în care Shanghaiul anunțase că intenționează să ridice lockdown-ul. Ceea ce ar putea să sune, cumva, și ca un soi de experiment făcut de autorități, pentru a-și stabili limitele și capacitatea de reacție.

95% cazuri asimptomatice

Aliniați dis de dimineață, unii dintre ei în pijamale, păstrând distanța regulamentară de 2 metri, chinezii din Shanghai au ieșit și au format cozi uriașe.

Ultimele raportări din Shanghai indică aproape 9.000 de cazuri (95% dintre ele asimptomatice). În așteptarea rezultatelor, mai multe săli de sport și blocuri de apartamente au fost transformate în spitale, inclusiv Shanghai New International Expo Center, cu o capacitate potențială de 15.000 de pacienți.

Foto: South China Morning Post

Exit mobile version