Site icon Editia de Dimineata

Chris Simion, exemplul că viața bate filmul. A luptat cu cancerul până a învins: „Pot să spun că am renăscut”

Pentru mulți dintre oameni, cancerul reprezintă una dintre cele mai dureroase lecții de viață. O corvoadă, un chin, o cruce grea pe care cei mai puțini norocoși trebuie să o care, cu greu, până la finalul zilelor.

Însă, pentru regizoarea Chris Simion-Mercurian cancerul a reprezentat cel mai potrivit exemplu al faptului că viața bate filmul. Cu tăria de caracter a unei învingătoare, Chris Simion spune despre întreaga sa experiență că a fost o binecuvântare, un moment în care a conștintizat complexitatea vieții și a adevărului, în care viața i-a oferit ocazia de a analiza obiectiv propriile decizii.

Chris Simion a reușit ceva ce mulți oameni nu au putut vreodată, să renască din propria cenușă, și a venit să vorbească cu Ioana Ciurlea în cadrul emisiunii Oamenii Dimineții despre toate lecțiile pe care le-a primit în lupta cu moartea și cum i s-a schimbat viața odată ce a îmbrățișat toate provocările venite cu acest diagnostic neiertător.

Chris Simion este un om complex însă de o naturalețe covârșitoare. A reușit să facă ce alții nu au putut niciodată. Să îmbrățișeze și să accepte o boală necruțătoare, cu curajul unui om care nu mai are nimic de pierdut.

Curajul este una dintre cele mai proeminente calități a regizoarei Chris Simion. El a stat la baza tuturor realizărilor sale. A avut nevoie de curaj pentru a ține piept lumii teatrului, carieră pe care a abordat-o cu o viziune modernă și inedită, fiind imediat apreciată. Are la activ 40 de piese de teatru, iar pe trei dintre ele la regizat chiar de acasă în timp ce se lupta cu boala.

Tot de curaj a avut nevoie să învețe să trăiască zi de zi cu o boală istovitoare. Însă, cu toate acestea, greutatea lecțiilor primite nu a oprit-o din a se gândi la binele celorlalți.

După ce a primit diagnosticul, în anul 2017, viața lui Chris Simion-Mercurian a căpătat o turnură cu totul și cu totul deosebită, iar regizoarea a ajuns să o privească cu alți ochi. Așa se face că a inițiat și adus la bun sfârșit proiectele vieții ei: Festivalul de teatru Independent Undercloud dar și a proiectului Griviței 53/ g53 – primul teatru construit împreună.

Grivița 53, primul teatru construit doar din donații

Unul dintre cele mai mari proiecte ale regizorului Chris Simion a fost, fără doar și poate, construirea primului teatru din donații. Cu determinare, dedicare și multă energie, Chris a desfășurat o adevărată campanie de forțe.

Astfel în cadrul evenimentului caritabil Festivalul ouălor de Paște au fost vândute 17 ouă de dimensiuni impresionante, create de artiști precum Alexandru Tomescu, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele sau Mihai Dobrovolschi, cu scop caritabil, arată Digi24. 

Banii strânși în urma licitației au depășit în doar cinci luni suma de peste 240.000 de euro, care au fost folosiți la construirea teatrului, iar în timpul celor cinci luni de campanie, zeci de oameni au pus umărul la realizarea acestui vis. De la artiști plastici, sportivi de performanță, oameni de afaceri, o adevărată desfășurare de forțe.

Pentru noi, Chris Simion va rămâne un alt exemplu al faptului că România se va face bine, că poveștile impresionante de viață ale celorlalți devin modele de urmat pentru unii oameni care nu își mai găsesc echilibrul, într-o lume digitalizată, în care prea puțin mai privim în interiorul nostru pentru a căuta și a găsi fericirea.

Exit mobile version