Site icon Editia de Dimineata

Christian Badea dirijează la ONB “Otello”, într-o distribuție remarcabilă

Maestrul Christian Badea, cu o carieră impresionantă în cele mai importante teatre din lume, precum Metropolitan Opera, Royal Opera House, Wiener Staatsoper, Bayerische Staatsoper München, Sydney Opera sau Teatro Colón, dirijează pentru prima dată la Opera Națională București.

Cei trei soliști: Arsen Soghomonyan, Hrachuhí Bassénz și Vladislav Sulimsky, invitați în rolurile principale, reprezintă noul val al cântăreților de top ai operei mondiale.

8 și 11 Iunie 2022

Opera Națională București prezintă astfel “Otello” de Giuseppe Verdi, în două spectacole extraordinare ce vor avea loc pe 8 și 11 Iunie 2022.

Este pentru prima dată când o serie de spectacole de la ONB beneficiază de prezența unui cvartet de artiști excepționali invitați la București.

În rolul titular este invitat tenorul Arsen Soghomonyan, având-o ca parteneră pe soprana Hrachuhí Bassénz în rolul Desdemonei, în timp ce Iago va fi interpretat de baritonul Vladislav Sulimsky, în producția semnată de Giancarlo del Monaco.

Christian Badea a dirijat sute de spectacole în principalele teatre de operă de pe toate continentele, de-a lungul unei cariere care continuă și după patru decenii. La Metropolitan Opera, Royal Opera House, Wiener Staatsoper, Bayerische Staatsoper München, Sydney Opera sau Teatro Colón din Buenos Aires, repertoriul său vast, cuprinzând peste 100 de titluri de la Gluck și Mozart până la Șostakovici și Barber, are în centru marile capodopere ale lui Verdi, Puccini sau Wagner. Otello a fost deseori parte din acest repertoriu, pentru care a primit mereu aprecierile publicului și ale presei.

Cine sunt cei trei cântăreți?

Arsen Soghomonyan (Otello) are o reputație foarte bine stabilită în repertoriul de tenor spinto-dramatic la Royal Opera House Covent Garden, Bayerische Staatsoper München sau Berliner Philharmoniker. A debutat la Covent Garden ca Don José din Carmen pentru ca, în scurtă vreme, să abordeze rolul lui Otello, pe care l-a cântat în concert cu Berliner Philharmoniker dirijat de Zubin Mehta, un rol care a devenit semnătura sa vocală. Arsen Soghomonyan vine la București imediat după o serie de spectacole cu Otello la Bayerische Staatsoper München.

Hrachuhí Bassénz (Desdemona) a debutat la Royal Opera House Covent Garden din Londra cu Adriana Lecouvreur, urmată de Donna Elvira din Don Giovanni și Amelia Grimaldi din Simon Boccanegra. Prezența sopranei la București este urmată de o serie de spectacole în rolul Desdemonei din Otello, pe care le va susține în luna următoare tot la Covent Garden.

Vladislav Sulimsky (Iago) vine la București după o serie de spectacole de mare succes cu Dama de pică susținute în Festivalul de la Baden Baden, alături de Berliner Philharmoniker dirijată de Kirill Petrenko. După debutul său din 2019 la Bayerische Staatsoper München, în rolul Contelui de Luna din Il trovatore, și seria de spectacole cu Otello de la Wiener Staatsoper, este apreciat drept unul dintre cei mai importanți baritoni verdieni pe scena internațională. După spectacolele de la București, Sulimsky va debuta la Opéra de Paris și Concertgebouw.

Bilete

Distribuția este completată de Mihaela Ișpan (Emilia), Liviu Indricău (Cassio), Andrei Lazăr (Roderigo), Filip Panait (Lodovico) și Iustinian Zetea (Montano), alături de Orchestra și Corul Operei Naționale București.

Biletele (începând de la 25 RON) se pot achiziționa pe tickets.operanb.ro și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Exit mobile version