Site icon Editia de Dimineata

Browser-ul Chrome poate extrage acum text din audio/video

Chrome vine acum cu o opțiune utilă mai ales persoanelor cu deficiențe de auz: browser-ul poate afișa în timp real subtitrări la elementele audio și audio/video pe care le vizionezi în fereastra de navigare. Utilitatea este potrivită și pentru momentele când nu puteți face zgomot într-un anumit mediu, nu aveți căști, dar vreți totuși să vizionați acel conținut. Funcția acceptă în prezent doar limba engleză.

Subtitrările fac conținutul online mai accesibil pentru cele aproximativ 466 de milioane de oameni din lume cu deficiențe de auz. Cu Live Caption pe Chrome, puteți genera automat subtitrări în timp real. Funcționează pe site-uri sociale și video, în podcast-uri și conținut radio, biblioteci video personale (cum ar fi Google Photos), playere video încorporate și majoritatea serviciilor de chat video sau audio bazate pe Web.

Laura D’Aquila, inginer software pentru Google Workspace, care nu are auz, a testat funcția de la început:

„Cu subtitrarea în direct, nu mai trebuie să renunț la vizionarea videoclipurilor și pot participa la conversații cu familia, prietenii sau colegii”, a spus ea.

Aceste subtitrări din Chrome sunt create pe dispozitivul pe care-l folosiți în acel moment, ceea ce permite subtitrărilor să apară pe măsură ce conținutul se redă, fără a fi nevoie să părăsiți computerul. Live Caption funcționează și offline, astfel încât să puteți chiar subtitra fișiere audio și video salvate pe calculator, atunci când le redați în Chrome.

Pentru a activa subtitrarea live în Chrome de pe desktop:

 

Funcția este disponibilă la nivel mondial pe cea mai recentă versiune de Chrome pe dispozitivele Windows, Mac și Linux și va apărea în curând pe ChromeOS. Pentru dispozitivele Android, Live Caption este deja disponibil pentru orice sunet sau videoclip de pe dispozitivul dvs. mobil.

Exit mobile version