Editia de Dimineata

Cifre SPECTACULOASE cu vaccinul anti-COVID.  SUA au trecut de 50%. Marea Britanie record – 600.000 de doze de vaccin administrate în 24 de ore

Două puncte de reper în aceste zile în administrarea de vaccin anti-COVID.  Statele Unite au anunțat că au trecut de pragul simbolic de 50% populație vaccinată (cu o singură doză). Iar în Marea Britanie în 24 de ore s-au administrat 600.000 de doze, un adevărat record.

De la începerea vaccinării în SUA în urmă cu patru luni, 50,4% din adulţi, aproximativ 130 de milioane de persoane, au beneficiat de injectarea a cel puţin unei doze de vaccin, conform datelor oferite de CDC.

Conform sursei citate, aproape o treime dintre adulţi au fost vaccinaţi şi cu a doua doză, scrie ABCnews.

În ceea ce priveşte grupul cu risc crescut al persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani , 81% dintre aceştia au primit o primă doză şi aproximativ două treimi sunt complet vaccinaţi.

În medie, peste 3 milioane de vaccinuri sunt administrate zilnic, potrivit informaţiilor furnizate de Casa Albă.

În total, aproape 210 milioane de doze au fost administrate în SUA, ţară cu o populaţie de 330 de milioane de locuitori.

Vaccinul anti-COVID.  Record și în UK

Vaccinul anti-COVID merge excelent și în UK. Peste 600.000 de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului în Marea Britanie într-un interval de 24 de ore. Sunt statistici oficiale publicate sâmbătă, citate de Reuters.

Potrivit informării autorităților, din totalul dozelor administrate, 119.306 au reprezentat o primă doză, iar restul de 485.421 au fost doze de rapel.

Cu cifre atât de bune și cu imunitatea de turmă atinsă, Marea Britanie a înregistrat în ultimele 24 de ore doar 2.206 de teste pozitive și 35 de victime.

În ultimele șapte zile, numărul zilnic de decese a scăzut cu 29 de procente față de săptămâna anterioară, iar numărul de noi cazuri de infecție a scăzut cu 6,5 procente.

Sursă foto: unsplash.com

Citește și:

Coronavirus. Femeile din Brazilia, sfătuite să nu rămână gravide

Persoanele vaccinate cu AstraZeneca primesc rapelul cu alt ser!

Exit mobile version