Site icon Editia de Dimineata

Cinci greșeli pe care le faci când te epilezi

Chiar dacă ai o experiență bună în ceea ce privește epilatul și faci asta de câțiva ani, tot pot să existe câteva greșeli pe care ai putea să le faci în acest proces. Și chiar dacă folosești un produs bun, cum ar fi epilatoarele Braun, anumite acțiuni care țin de rutină te pot deruta și te pot face mai pasibilă de a greși.

Îți descriem cele mai frecvente cinci greșeli pe care le poți face atunci când te epilezi, cu sfatul de a le evita pe viitor pentru a te bucura de o rutină și de o îngrijire perfecte.

  1. Te epilezi dimineața

Poate că nu ai mai avut timp seara sau poate că te gândești că a te epila dimineața este o bună metodă de a îți începe pe ziua deoarece vei avea pielea netedă și te vei simți mai bine. În realitate, dacă faci acest lucru dimineața, pielea ta va avea mai mult de suferit. De ce? Deoarece pe timpul nopții pielea se inflamează în mod natural și astfel dimineața este mult mai predispusă la iritații pentru că este mult mai sensibilă. În concluzie, alege să te epilezi seara, înainte de culcare, folosind orice aparat care îți este la îndemână sau ești obișnuită să utilizezi, fie că este lama sau un epilator clasic, cum ar fi epilatoarele Braun.

  1. Te speli imediat după ce te-ai epilat

Ai observat că dacă te speli imediat după ce te epilezi pielea ta se înroșește, apar iritații pe suprafața acesteia sau simți chiar o mică durere? Motivul este că pielea va fi mult mai sensibilă imediat după epilare. Experții recomandă să aștepți puțin după ce te-ai epilat, măcar trei ore și abia apoi să te speli. Încearcă acest lucru și vei vedea că nu te vei mai confrunta cu neplăcerile de mai sus.

Îți reamintim că ai nevoie și de o cremă hidratantă, pe care să o folosești imediat după ce te-ai epilat tocmai pentru a preveni eventualele înroșeli sau iritații.

  1. Te expui la soare

Pentru că imediat după epilare pielea ta este mult mai sensibilă decât înainte, experții recomandă să nu te expui la soare imediat după acest proces și nici măcar în ziua următoare. În cazul în care vei face acest lucru, vei observa că vor apărea mici iritații sau bubițe la nivelul pielii. Așa că după ce te-ai epilat folosind epilatoare Braun sau orice alt dispozitiv, te sfătuim să să te protejezi măcar o zi după și să nu îți expui pielea la soare.

  1. Eviți să îți exfoliezi pielea

O altă greșeală este aceea că sari peste etapa de a îți exfolia pielea înainte să te epilezi. De ce este recomandat să faci acest lucru? Pentru că orice metodă de epilare ai folosi, fie ea epilare cu ceară, cu lama sau cu epilatoarele Braun, firele de păr pot crește sub piele. Te sfătuim să îți exfoliezi pielea pentru a da la o parte toate acele țesuturi moarte care se află cu suprafața pielii tale și să previi astfel creșterea firelor de păr sub piele.

  1. Te epilezi când ai pielea iritată

Poate că ai mici leziuni la suprafața pielii sau ai arsuri solare. Ei bine, în aceste situații și în oricare altele care includ o problemă a pielii, sub nicio formă nu trebuie să îți epilezi pielea deoarece îi vei face mult rău și s-ar putea să te confrunți cu alte probleme derivate în urma acestei acțiuni. Așteaptă până pielea ta se vindecă și abia apoi epilează-te.

Acestea sunt cele mai frecvente greșeli pe care le poți face atunci când te epilezi. Poate că pe unele le știai, însă cu siguranță de altele ai auzit acum pentru prima dată.

Te sfătuim să ai mare grijă de pielea ta și înainte și în timpul și după epilare și să faci tot posibilul pentru a evita aceste greșeli. Pielea noastră are nevoie de o îngrijire specială atentă și blândă, așa că ține doar de noi să îi oferim acest lucru.

Exit mobile version