Site icon Editia de Dimineata

Cine sunt laureații Galei Radio România Cultural 2024

Radio România Cultural a readus luni seară, pe scena Teatrului Odeon din București, singura gală care premiază toate domeniile culturii autohtone.

Evenimentul a acordat premii în 8 secțiuni, două premii speciale și un premiu de excelență, care vor recunoaște reușite și evenimente extraordinare.

Laureații galei RRC

Scriitoarea Gabriela Adameșteanu, pianista Sînziana Mircea și actorul Virgil Ogășanu au primit distincții speciale, notează Radio România.

Diplomele Galei poartă semnătura pictorului Ștefan Câlția.

Trupa Trei Parale a asigurat coloana sonoră a serii.

Amfitrioni ai galei au fost actorii Andi Vasluianu și Elvira Deatcu.

Dacă în mod tradițional juriile care făceau propunerile de nominalizați erau alcătuite din realizatorii Radio România Cultural, cei care, zi de zi, observă, analizează, prezintă evenimentele culturale din întreaga țară, de această dată aceștia au invitat alături de ei și oameni de cultură, personalități, pentru a discuta despre nominalizări cu mai multă transparență, obiectivitate și profesionalism.

Juriul Galei a fost alcătuit din Bogdan Ghiu (publicist), Luminiţa Corneanu (critic literar), Radu Croitoru (manager Radio România Cultural), Adina Dragomir (redactor şef Radio România Cultural) și Cristian Marica (redactor şef Radio România Cultural).

Cea de-a XXIII-a ediție a Galei Premiilor Radio România Cultural s-a auzit în direct la Radio România Cultural, pe Facebook și în aplicația Radio România, disponibilă în AppStore și Google Play.

Exit mobile version