Site icon Editia de Dimineata

Cineaști români, invitați să facă parte din Academia americană de film, care acordă Premiile Oscar. Printre ei – regizorii Anca Damian şi Alexander Nanau

Vești bune pentru filmul românesc. Regizorii Anca Damian şi Alexander Nanau, directorul de casting Domnica Cîrciumaru şi editorul Dana Bunescu se numără între cei 395 de cineaşti invitaţi să facă parte din Academia americană de film. scrie Variety.

Anca Damian („Crulic”, „Călătoria fantastică a Maronei”) a fost invitată în categoria scurtmetraj şi lungmetraj de Animaţie, iar Domnica Cîrciumaru („God’s Own Country”, „Charlie Countryman”), în cea a directorilor de casting.

În rândul monteurilor se regăseşte Dana Bunescu, care a lucrat la filme precum „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, „Ana, mon amour”, „colectiv”, şi „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”.

În prezent Academia americană de film are circa 10.000 de membri, mulți dintr ei invitați în ultima perioadă pentru o asigurare a diversității. Totuși, Academia a anunțat că în 2021 numărul invitaților va fi redus comparativ cu cel de anul trecut, cee ce este de constatat.

Aceștia nu sunt singurii români care fac parte din Academia americană de film, așa cum eronat au scris unele publicații. Regizorul Cristian Mungiu, de exemplu face parte din AMPAS încă din 2016.

Exit mobile version