Site icon Editia de Dimineata

Cinema Paradiso, un cinematograf între blocuri, în Timișoara

De la inaugurarea care a avut loc pe 19 august, Cinema Paradiso a devenit locul în care filmul îi aduce împreună pe locatarii blocurilor A și B de pe strada Gheorghe Pop Băseşti nr.23 din Timişoara. Ideea primului cinematograf comunitar din România îi aparține actorului timișorean Romeo Ioan. Inițiatorul proiectului și-a dorit să creeze un punct de intersecție a celor două comunități din blocurile A și B.

Deschiderea cinematografului a fost făcută de proiecția filmului care i-a inspirat numele, „Cinema Paradiso”, și de o expoziție de portrete în tehnică acryl, în scara blocului A, dar și de un concert al trupei timișorene V.A.G.

Actorul a început să pună în practică ideea cinematografului chiar de anul trecut, ca un experiment. Totul a început de la un zid, care i s-a părut că ar fi potrivit pentru proiectarea meciurilor de fotbal. De acolo și până la inaugurare cinematografului a fost nevoie de timp, muncă și ceva bani din propriul buzunar.

Cinematograful va funcționa în fiecare sâmbătă, iar pe lângă bucuria artei cinematografice, Romeo Ioan le-a mai oferit vecinilor săi și o expoziție permanentă de tablouri în scara blocului A, semnată chiar de el.

Foto: Romeo Ioan (Cultura la dubă)

Exit mobile version