Site icon Editia de Dimineata

Cîțu vrea ca jocurile pe computer să fie recunoscute drept sport

Florin Cîțu propune recunoașterea în mod oficial a jocurilor pe computer drept sporturi electronice (e-sports), susținând că România va deveni rapid unul dintre liderii din Uniunea Europeană în domeniu, cu posibilitatea atragerii de investiții și de a participa la olimpiadă cu o echipă.

Există Federația Internațională de Esports, cu 104 membri, care are ca principal scop recunoașterea oficială a sporturilor electronice și legiferarea lor. În acest context global, susține Cîțu, România este una dintre cele mai active țări din sfera sporturilor electronice. Astfel, din informațiile furnizate de Asociația pentru promovarea Sporturilor Electronice rezultă că, la nivel național, există:

 

Citește și:
Ești dependent/ă de jocuri video? Biserica rusă are o rugăciune pentru asta!


Lipsa cadrului legislativ face aproape imposibilă dezvoltarea acestui domeniu. Proiectul reglementează sporturile electronice, jucătorii, cluburile, competițiile și alte organizații de sporturi electronice.

UPDATE

Inițial, Florin Cîţu, a și depus proiectul de lege privind recunoaşterea sportului electronic în România, însă la scurt timp inițiativa legislativă a fost retrasă de pe site-ul Senatului.

Reprezentanții Departamentului de comunicare al PNL au transmis joi că urmează să fie făcute modificări.

Exit mobile version