Site icon Editia de Dimineata

Ciudata ipoteză: vaccinarea ar putea determina apariția unei variante israeliene rezistente la vaccinul anti-COVID

Ciudata ipoteză: vaccinarea ar putea determina apariția unei variante israeliene rezistente la vaccinul anti-COVID. Da, sună și bizar, și înfricoșător și dezarmant.

Un grup de lucru coordonat de Armata israeliană a avertizat în legătură cu posibila apariție a unei mutații israeliene a noului coronavirus, rezistentă la vaccinuri. Informația a fost publicată de mai multe mijloace de informare israeliene, anunță i24news.tv.

Presiune evolutivă

Într-un raport al Centrului național de Informare și Studiu privind coronavirusul, autorii au indicat că actuala campanie de vaccinare în masă care se desfășoară în paralel cu evoluția epidemiei foarte active în Israel poate antrena o presiune evolutivă asupra virusului și genera mutații.

Pentru a para acest nou pericol, grupul de lucru a propus ca orice persoană care sosește în Israel să fie supusă testării pentru noul coronavirus, chiar dacă a fost vaccinată sau s-a vindecat de COVID-19.

Între timp, oficialii de securitate au sugerat să se ia măsuri pentru a minimiza rata mortalității. Ministerul Sănătății a cerut guvernului să aprobe utilizarea instrumentelor tehnologice pentru a monitoriza israelienii care se întorc din străinătate, potrivit Channel 13.

Avertisment: ”Când vom ieși din izolare ne vom confrunta cu o boală puțin diferită”

Profesorul Ran Blitzer, membru al echipei de gestionare a coronavirusului de la Ministerul Sănătății, a declarat într-un interviu că variantele britanice și sud-africane identificate în Israel sunt responsabile pentru mai mult de 40% dintre infectări.

Când vom ieși din izolare, ne vom confrunta cu o boală puțin diferită de cea pe care am experimentat-o ​​după cea de-a doua carantinare, deoarece rata infectării va fi mai mare. Prin urmare, campania de vaccinare trebuie accelerată”, spune el.

Până în prezent, aproape 3 milioane de cetățeni au primit prima doză a vaccinului Pfizer și peste 900.000 au primit ambele doze.

Vaccinuri noi în fiecare an?

Vaccinurile vor rămâne, totuși, „parțial eficiente” în fața noilor variante, explică medicul Yves Lévy, directorul Institutului de cercetare a vaccinurilor din Franta.

Însă, pe termen lung, apare necesitatea de a adapta vaccinurile la mutațiile deja existente sau viitoare. Prin urmare, trebuie să fim pregătiți pentru a ne revaccina în mod regulat. Trebuie, fără îndoială, să dezvoltăm noi vaccinuri, așa cum facem în fiecare an pentru gripă”, adăugă el. Pentru el, ideea realizării „imunității de grup” este „iluzorie”. În fața acestor variante, spune specialistul, „izolarea rămâne cea mai eficientă armă”.

Israelul oferă date medicale despre vaccin companiei Pfizer în schimbul unui număr semnificativ de doze

Israelul a obţinut un stoc de vaccinuri anticoronavirus de la gigantul farmaceutic Pfizer contra schimbului rapid de date cu privire la efectele acestei imunizări asupra populaţiei sale, potrivit unui acord consultat de AFP, relatează lexpress.fr.

Israelul a lansat o campanie de vaccinare „fără precedent” împotriva Covid-19.

Guvernul israelian a comandat în total paisprezece milioane de doze – capabile să imunizeze şapte milioane de oameni – de la laboratoarele Pfizer-BioNTech şi Moderna. Şi, mai presus de toate, a primit deja livrarea a câteva milioane de doze.

Potrivit mai multor mass-media locale, Israelul a plătit mai mult decât preţul pieţei pentru a asigura o aprovizionare suficientă şi rapidă de vaccinuri. Informaţii la care autorităţile au refuzat să comenteze.

Israelului acordat companiei Pfizer acces la date rapide şi la scară largă despre efectele vaccinului său pentru a asigura acces la un stoc mare de doze, conform acordului făcut public de Ministerul Sănătăţii şi consultat de AFP.

„Ambele părţi recunosc că viabilitatea şi succesul proiectului depind de rata şi amploarea vaccinării în Israel”, a continuat documentul.

În Israel, cetăţenii sunt afiliaţi la unul dintre cele patru fonduri majore de asigurări de sănătate din ţară, care contactează personal asiguraţii pentru a le oferi un program de vaccinare.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a recunoscut recent că Israelul este de acord să „împărtăşească cu Pfizer şi cu restul lumii toate datele statistice care pot ajuta la dezvoltarea strategiilor de înfrângere a coronavirusului”.

Acordul cu Pfizer îşi propune să permită Israelului să devină „prima ţară din lume care a ieşit din pandemia de coronavirus”.

Exit mobile version