Site icon Editia de Dimineata

Clubul Șahtior Donețk a cerut FIFA retragerea Iranului de la Campionatul Mondial din Qatar și înlocuirea cu Ucraina

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, clubul ucrainean Șahtior Donețk a denunțat prezența echipei Iranului la Cupa Mondială din 2022 și a anunțat că a cerut FIFA retragerea sa din competiție si înlocuirea cu echipa Ucrainei. O cerere care vine pe măsură ce războiul continuă în Ucraina și dronele și rachetele iraniene se prăbușesc pe teritoriul ucrainean, scrie Ouest France.

„Ucraina ar trebui să fie la Cupa Mondială, Iranul nu își merită locul”. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Șahtior Donețk, prin președintele său, Serghei Palkin, a vorbit despre situația geopolitică dintre Ucraina și Iran, un aliat al Rusiei, în conflictul de pe teritoriul ucrainean.

„În timp ce liderilor iranieni le place să-și urmărească echipa națională jucând la Cupa Mondială, ucrainenii vor fi uciși de drone și rachete iraniene. Aproape 250 de astfel de drone au atacat deja orașe pașnice din Ucraina”, continuă clubul Șahtior.

Joi, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Președinției americane, John Kirby, a asigurat că soldații iranieni au ajutat forțele ruse să efectueze atacuri în Ucraina cu ajutorul dronelor.

În fața unei astfel de situații, Șahtior Donețk a anunțat că a luat taurul de coarne cerând descalificarea Iranului la următoarea Cupă Mondială. Clubul „cere FIFA și întreaga comunitate internațională să interzică imediat echipei naționale să joace la Cupa Mondială din cauza implicării directe a țării în atacuri teroriste împotriva ucrainenilor ”.

Exit mobile version