Site icon Editia de Dimineata

CNN și HBO pregătesc un documentar despre Aleksei Navalnîi

CNN Films și HBO Max au anunțat că vor lansa un documentar despre otrăvirea criticului de la Kremlin, Aleksei Navalnîi. Companiile au colaborat cu regizorul Daniel Roher, pentru a produce un „thriller documentar revelator”, care a fost filmat pe măsură ce povestea se desfășura.

Aleksei Navalnîi s-a îmbolnăvit grav în timpul unui zbor din august 2020, forțând avionul să aterizeze de urgență în Siberia. Câteva zile mai târziu, a fost evacuat în Germania, unde a petrecut două luni în comă și alte câteva în recuperare. Oamenii de știință occidentali au concluzionat că el a fost otrăvit cu o substanță interzisă, proiectată de sovietici – Novichok.

Navalnîi face descoperiri șocante despre tentativa sa de asasinat și decide să se întoarcă acasă. În ciuda riscurilor pentru siguranța sa personală, el s-a întors de bunăvoie în Rusia pe 17 ianuarie 2021 și a fost arestat la câteva minute după aterizarea la Moscova. Pe 17 ianuarie 2022, se împlinește un an de când Navalnîi a fost întemnițat pentru că a părăsit Rusia, pentru o sentință anterioară cu suspendare.

Filmat pe măsură ce povestea se desfășoară, documentarul „Navalny” este produs de Odessa Rae de la Raefilm Studios, Diane Becker și Melanie Miller de la Fishbowl Films și Shane Boris de la Cottage M. Amy Entelis. Courtney Sexton de la CNN Films și Maria Pevchikh sunt producători executivi. CNN va difuza filmul în America de Nord, la o dată încă necunoscută. HBO Max și CNN+ dețin drepturi de streaming.

Luna trecută, echipa lui a lansat un site Web care documentează tot ce se știe în prezent despre otrăvirea lui și a oferit trei milioane de ruble (41.000 de dolari) în schimbul unor dovezi și informații suplimentare.

Exit mobile version