Editia de Dimineata

Codul Rutier > Vei putea cere reducerea perioadei de suspendare a permisului auto

Codul rutier va suferi modificări majore, una dintre acestea vizând reducerea, la cerere, a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul. Potrivit unui proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), după ce susțin testul obligatoriu de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, șoferii cu permisul auto suspendat vor beneficia de reducerea perioadei de suspendare cu o treime.

Potrivit Codului rutier, dacă îndeplinesc simultan două condiții, șoferii cu permisul auto suspendat îl pot recupera mai repede:

  1. trebuie să nu se afle în primul an de la dobândirea lui, adică să nu fie șoferi începători;
  2. să fie declarați admiși la un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

 

Spre deosebire de ce stabilește acum Codul Rutier – reducerea la 30 de zile a perioadei de suspendare, intervalul se va putea reduce cu o treime, potrivit proiectului de ordonanță.

Același proiect stabilește că, în cazul în care cei cu permisul suspendat încalcă, în perioada în care au drept de circulație, din nou legislația rutieră, spre deosebire de actualele reguli, “perioadele de suspendare dispuse se execută distinct, fără a se suprapune”.

Proiectul de OUG trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

Exit mobile version