Site icon Editia de Dimineata

Colecistectomie realizată cu succes la o distanță de 4.650 km, în China, folosind tehnologia 5G

Premieră în lumea medicală în ceea ce privește chirurgia robotică la distanță – a fost realizată cu succes o intervenție chirurgicală cu ajutorul unui robot conectat prin tehnologia 5G, la o pacientă aflată la o distanță de 4.650 km de echipa medicală.

Colecistectomia realizată la o distanță atât de mare și într-un timp atât de scurt a fost posibilă numai datorită tehnologiei 5G.

Utilizarea unor astfel de roboți chirurgicali nu numai că aduce servicii medicale performante direct la pacient, ci salvează timp atât pentru acesta cât și pentru medici.

Telemedicina are posibilitatea de a trece la următorul nivel de profesionalism și accesibilitate odată cu implementarea conexiunii 5G. Avantajele sunt nelimitate, de la facilitarea accesului pacienților la intervenții chirurgicale de cea mai înaltă calitate, indiferent de locul în care s-ar afla în raport cu echipa medicală, până la servicii mai precise de teleconsultație, telemonitorizare și teleradiologie, scrie raportuldegarda.ro.

Intervenția chirurgicală de îndepărtare a vezicii biliare a unei paciente din orașul Aral, regiunea Xinjiang Uygur s-a realizat pe o distanță mai mare de 4.500 km de către o echipă de specialiști de la spitalul Sir Run Run Shaw, Hangzhou, provincia Zhejiang. În Aral resursele și expertiza medicală sunt limitate, motiv pentru care specialiștii din Hangzhou sunt nevoiți să călătorească mai bine de 9 ore pentru a ajunge la spitalul local. Pentru pacienți, un astfel de drum poate fi imposibil, cu atât mai mult dacă au nevoie de o intervenție chirurgicală rapidă.

Mai multe, AICI

Exit mobile version