Site icon Editia de Dimineata

„Colectiv”, primul documentar românesc prezentat în cadrul Festivalului de Film de la Veneția

Festivalul de Film de la Veneţia 2019 a ajuns la ediția cu numărul 76 și va avea loc în perioada 28 august – 7 septembrie.

Documentarul „Colectiv” al lui Alexander Nanau a fost selectat în cadrul festivalului și va fi prezentat în secțiunea „Out of competition”.

Preşedintele Festivalului de Film de la Veneţia, Paolo Barrata, a spus despre film că este o prezentare a corupţiei din România.

„Colectiv” este un documentar observațional care spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv. Filmul urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuale, arată europafm.ro.

Documentarul lui Alexander Nanau (cunoscut pentru „Toto şi surorile lui”) a început o dată cu incendiul din clubul Colectiv (2015) şi a continuat cu tot ce a urmat: proteste care au dus la căderea guvernului Victor Ponta, demisia lui Gabriel Oprea din Parlament, guvernarea Cioloş, apariţia în postura de ministru a lui Vlad Voiculescu, prezintă news.ro.

sursa foto:Digi24.ro

Exit mobile version