Site icon Editia de Dimineata

Colinele Transilvaniei – o nouă destinație ecoturistică certificată de Ministerul Turismului

Colinele Transilvaniei este noua destinație ecoturistică care a primit certificarea de la Ministerul Turismului. Zona se întinde pe o parte din teritoriul județelor Brașov, Mureș și Sibiu și este delimitată geografic de râurile Târnava Mare, Olt și bazinul Hârtibaciu.

Trei județe, 260.000 de hectare de arii naturale protejate, 44 de comunități care oferă experiențe de suflet pentru turiștii români și străini. Biserici fortificate, situri UNESCO, case săsești tradiționale renovate și transformate în pensiuni, 600 de kilometri de trasee turistice marcate, pentru drumeție sau cicloturism, într-un peisaj natural pe care oamenii l-au menținut aici de sute de ani.

Unii o ştiu ca zona satelor cu biserici fortificate din Transilvania, leagănul culturii săseşti din România. Alţii ştiu că aici găseşti monumente parte a Patrimoniului UNESCO (Biertan, Saschiz, Valea Viilor sau Viscri) sau că e unul dintre locurile româneşti preferate de Prinţul Charles de Wales.

Cu siguranță este cea mai mare arie protejată din Transilvania, unde cuibăresc mii de specii de păsări, o regiune cu terenuri agricole cu înaltă valoare naturală (High Nature Value Farms), cu biodiversitate extrem de variată, în care sunt păstrate practicile agricole tradiționale.

Cam aceasta este oferta Colinelor Transilvaniei.

Certificarea, obținută în urma unui proces de evaluare, recunoaște „dezvoltarea destinației Colinele Transilvaniei pe principii durabile” și va putea fi folosită în promovarea experiențelor turistice în zonă pe o perioadă de trei ani.

 

Exit mobile version