Site icon Editia de Dimineata

Comediantul Toma Alexandru: ”Din experiența mea limitată de crai, umorul este cheia succesului într-o relație”

Lucian Mîndruță îl aduce duminică, 3 ianuarie, la început de an, la emisiunea ”Ediția de dimineață” de la Digi 24 pe un creator de conținut amuzant. Ceea ce poate fi văzut în spectacolele de stand-up pe care le susține, dar și în discuția – serioasă – pe care o poartă cu realizatorul. Toma Alexandru este creator. Așa îi și place să se prezinte, căci creatorul este nu doar comendiant, ci și realizator de benzi desenate și chiar desene animate.

Cred cu tărie că schimbarea se face încet și subtil și începe cu educația. Asta încerc să fac, într-un fel care nu pare că e educație, ci entertainment”, spunea, cândva, într-o altă discuție dată publicității pe site-ul forumapulum.ro.

Sigur, entertainementul este asigurat, altfel nu ar fi avut succes pe piața stand-up-ului din România. Numai că uneori se sare calul, iar vulgaritatea și misoginismul sunt în prim-plan. Există o piață și pentru un stand-up fără acestea două? A fost una dintre întrebările lui Lucian, inspirate de o discuție în redacția editiadedimineata.ro, site-ul partener în realizarea emisiunii de la Digi24.

Toma Alexandru susține că da, se poate. Se poate stand-up, chiar și în România, fără vulgaritate. Există public și pentru asta, dar nu la fel de numeros. Căci și vulgaritatea face parte din fiecare dintre noi.

Ce părere are partenera lui de viață, după ce aude ce se spune într-un spectacol de stand-up, unde se mai ”dă și din casă”? Cum e viața de stand-up-er, cum cucerește o femeie? Sunt întrebări firești, pe care i le-a adresat Lucian Mîndruță lui Toma Alexandru. Aflăm, astfel, că pentru el formula magică stă în umor. ”Din experiența mea limitată de crai, umorul este cheia succesului într-o relație”, mărturisește.

Nu este adeptul stand-up-ului la evenimentele private, consideră că asta se face doar pentru bani, dar spectacolul în sine nu mai iese. Oamenii care vin la stand-up sunt oameni care se bucură de ceea ce văd pe scenă, dar la un astfel de eveniment privat fac vrând-nevrând parte din decor,:cu lumini pe ei, o muzică într-o parte sau alții vorbind despre altceva între timp. Esența se duce, spectacolul nu mai iese.

Deși vorba spune „Dacă faci ce îți place, nu o să muncești nici o zi în viața ta”, adevărul e că, chiar și atunci când îți urmezi pasiunile în viață, tot sunt momente și zile și luni în care îți vine să arunci tot pe fereastră. ”Fă o pauză, mergi în vacanță, uită-te la alți oameni care fac ce vrei și tu să faci și inspiră-te și continuă. Și pentru mine personal, secretul până acum (deși nu am planificat asta, dar când mi-am dat seama am început să urmăresc în mod activ stilul ăsta de viață) a fost varietatea. Am învățat să fac multe lucruri și acum când mă plictisesc de unul, trec la altul. Și rămân mereu interesat de ce fac”, mai spunea Toma în interviul de la forumapulum.ro.

Planul lui acum este să facă un serial de desene animate polițiste.”Planul meu este să fac cel puțin un sezon de 10-12 episoade. Și să vedem cum putem să susținem mai departe. Un episod are în jur de 10 minute. Eu îl produc. Partea de personaje e făcută de Octav Ungureanu, un prieten bun cu care lucrez pe partea de grafică și unul dintre puținii oameni care se luptă să susțină benzile desenate la noi în țară”, i-a mărturisit lui Lucian Mîndruță.

Cât costă să faci un desen animat în România? Câteva mii de euro, veți afla direct de la Toma, care știe exact pe ce se duce fiecare leu. Dar chiar și de ce nu prea este piață pentru benzi desenate la noi, așa cum este în alte țări europene. E simplu, suntem tarați de comunism, ne spune Toma, iar noi vă invităm să urmăriți interviul serios cu Toma, creatorul de conținut amuzant.

Exit mobile version