Site icon Editia de Dimineata

Comoara din adâncuri. Un sat scufundat din Italia iese la suprafață câte puțin în fiecare zi (FOTO)

După ce a fost părăsit de mai bine de 70 de ani, un sat din secolul din secolul XIII, inundat intenționat odată cu construcția unui baraj pe cursul râului Edron, în Lucca, din regiunea Toscanei, începe să iasă la lumină, potrivit Lonely Planet.

Încă de la crearea laculului de artificial Vagli, pe fundul caruia se afla satul Fabbriche di Careggine, după ce acesta fusese părăsit de localnici, lacul a fost a mai fost golit în întregime doar de patru ori.

Totodată, compania care are în proprietate barajul a anunțat că intenționează să golească total lacul, începând cu anul viitori, pentru a atrage cât mai mulți turiști în zonă. Însă, până acum, reprezentanții acesteia nu au lansat un anunț oficial, în care să fie menționată și o dată specifică, mai multe detalii fiind oferite pe parcurs.

Imaginile cu satul inundat care iese puțin câte puțin la lumină a stârnit o mulțime de reacții pe rețelele de socializare. În fond, cine nu și-ar dori să viziteze un asemenea loc?

În anul 1994, satul a fost golit în întregime, iar sute de turiști, atât din Italia cât și din alte părți ale lumii, au venit atunci  să iziteze Fabbriche di Careggine, satul de sub ape.

Sursă Foto: lonelyplanet.com

Exit mobile version