Site icon Editia de Dimineata

Comuna Răşinari, din judeţul Sibiu, a fost aleasă printre cele mai bune destinaţii rurale din lume

Comuna Răşinari, din judeţul Sibiu, a fost aleasă printre cele mai bune destinaţii rurale din lume, din punct de vedere turistic. Organizaţia Mondială a Turismului a desemnat azi câştigătorii din acest an ai titlului de „Best Tourism Villages”, pe care se regăsesc 32 de localităţi din 18 ţări de pe glob – o listă scurtă pe care România este reprezentată de Răşinari.

Satul Rășinari din Mărginimea Sibiului a intrat în finala competiției pentru turism „Best Tourism Villages” cu alte 130 de localități din 57 de țări, din România fiind nominalizate și comunele Biertan din județul Sibiu și Ciocănești din Suceava, dar specialiștii Organizației Mondiale a Turismului au decis ca Rășinariul să fie marele câștigător al României, împărțind titlul de „Best Tourism Villages” cu alte 31 de sate din întreaga lume.

Ceremonia de acordare a distincţiilor „Best Tourism Villages” va avea loc în luna februarie, când vor fi astfel recompensate destinaţiile rurale pentru care turismul este o componentă importantă în dezvoltarea locală şi stimularea ocupării forţei de muncă, în condiţiile păstrării şi promovării valorilor şi produselor comunităţii. Desemnarea lor este şi o recunoaştere a angajamentului pentru inovare şi sustenabilitate în toate aspectele: economic, social şi de mediu, precizează Organizaţia Mondială a Turismului, relatează Radio România Actualități.

Sursa foto: sibiu-turism.ro

Exit mobile version