Site icon Editia de Dimineata

Concedieri la Libertatea. Cătălin Tolontan, concediat și el

Libertatea rămâne fără directorul editorial. Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial al ziarului Libertatea, a fost anunţat astăzi că îşi încheie colaborarea cu Ringier, potrivit unui anunț postat chiar pe site-ul ziarului:”Niciun ziar independent, nepedepsit. Am fost anunțați azi că se fac restructurări masive”. Decizia vine după ce Tolontan a fost îndepărtat iniţial de la Gazeta Sporturilor în urmă cu o lună.

Cătălin Tolontan nu este singurul care a fost concediat. În aceeaşi situaţie sunt şi ziaristele Iulia Roşu, redactor-şef adjunct Libertatea şi Camelia Stan, tot redactor-şef adjunct, care au fost şi ele date afară, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro.

Compania a anunţat printr-un comunicat de presă că Libertatea urmează să treacă printr-o serie de schimbări, iar ziarul se va orienta mai mult către zona de digital, în contextul în care vânzările au scăzut drastic în ultimii ani, cu 64% faţă de anul 2018.

Totodată, ca parte a acestei transformări, secţiunea de sport va fi asigurată de redacţia GSP, mai spune comunicatul Ringier.

„Între timp, veniturile provenite din monetizarea conţinutului digital au ajuns să depăşească veniturile obtinute din print, şi se află pe o traiectorie de creştere. În consecinţă, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acţionar, au decis să se angajeze într-o etapă de redefinire a priorităţilor, mutând accentul în zona digitală.”

Sursa foto: Libertatea

Exit mobile version