Site icon Editia de Dimineata

Concert de muzică sacră la Sinaia

Parohia Romano-Catolică din Sinaia, prin Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu, va organiza la Biserica Catolică din Sinaia, în data de 22 decembrie 2023, orele 18:00, evenimentul „Concert de Crăciun”.

“Concertul reprezintă bucuria vestirii Naşterii Domnului nostru Isus Cristos. Cu această ocazie vom celebra şi aniversarea primului an de activitate a Orchestrei ANIMA a Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti – singura orchestră de muzică sacră din România și din Europa care se află sub decret eclezial. În acest timp, Orchestra ANIMA a susținut numeroase concerte atât în Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, cât și în afara ei”, anunță un comunicat al Parohiei Sinaia.

Acest proiect este realizat cu binecuvântarea ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Programul artistic este susținut de Orchestra ANIMA și de artiștii invitați ai serii: soprana Ana Stănescu de la Opera Națională Cluj-Napoca, tenorul Andrei Lazăr de la Opera Națională București și soprana Simona Bucur de la Conservatorul din București, nume importante ale scenei românești și internaționale.

Orchestra ANIMA a Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti, sub bagheta dirijorului principal Cătălin Toropoc, este constituită din artiști profesioniști consacrați și din vârfuri de lance ale generaţiei de tineri instrumentişti, iar aplecarea acestora către muzica sacră eprezintă un punct importantat de pornire în acest demers.

Programul artistic al serii este constituit din lucrări ale marilor compozitori universali care au scris și pentru celebrările liturgice. Astfel, publicul va putea asculta lucrări sacre din creația unor genii muzicale, dar și colinde aparținând repertoriului tradițional românesc.

Intrarea este liberă.

 

 

Exit mobile version