Site icon Editia de Dimineata

Concert de Ziua Culturii Naționale la Sala Radio

Vineri, 13 ianuarie 2023 (de la 19.00), primul concert al noului an pe scena Sălii Radio va fi prezentat cu ocazia Zilei Culturii Naționale și se va desfășura sub bagheta lui ADRIAN MORAR, dirijor al Operei Naționale Române Cluj-Napoca.

Cunoscutul violonist GABRIEL CROITORU va interpreta alături de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO Rapsodia română pentru vioară și orchestră, semnată de compozitorul român Emanuel Elenescu (1911-2003), care a fost și dirijor al ansamblului Radio România. Gabriel Croitoru este violonistul român care a câştigat prin concurs, în anul 2008, privilegiul de a interpreta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziţie şi aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”).

Evenimentul de la Sala Radio se va deschide cu Suita Cinema, interpretată în primă audiție în acest aranjament muzical, lucrare creată de compozitorul român Theodor Rogalski (1901 – 1954). Primul dirijor din istoria Orchestrei Naționale Radio, compozitorul a studiat la București, Leipzig și Paris, în capitala franceză fiind chiar discipol al celebrului Ravel, creatorul „Bolero-ului”. Aranjamentul și orchestrația suitei sunt semnate de Alexandru Rogalski – strănepotul compozitorului Theodor Rogalski.

Evenimentul se va încheia cu Simfonia nr. 3 de Brahms, a cărei premieră absolută a fost interpretată de Filarmonica din Viena, în 1883, sub bagheta dirijorului Hans Richter.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Exit mobile version