Site icon Editia de Dimineata

Concert dedicat Zilei Naționale a României și sesiune de autografe Cristian Mandeal

Dacă vreți să aniversați Ziua Națională a României într-un cadru select, atunci un frumos concert la Sala Radio este o alegere inspirată. Joi, 1 decembrie (de la 19.00), apreciatul dirijor CRISTIAN MANDEAL se va afla la pupitrul ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO, într-un eveniment care va cuprinde partituri semnate de Ion Dumitrescu, Edward Elgar și Camille Saint-Saëns.

Evenimentul îl are ca invitat special pe unul dintre cei mai importanți tineri muzicieni români: violoncelistul CORNELIUS ZIRBO, care s-a perfecționat la Paris, unde a studiat în cadrul Clasei de Excelență de Violoncel a lui Gautier Capuçon, desfășurată la Fundația Louis Vuitton. Cornelius este și laureat a numeroase concursuri în țară și în străinătate și activitatea sa artistică s-a desfășurat deja pe patru continente.

Format în România sub îndrumarea unor mari violonceliști ca Marin Cazacu sau Octavian Lup, Cornelius și-a completat pregătirea și prin participarea la masterclass-urile de violoncel din cadrul Academiei Kronberg, Germania, iar în iulie 2016 si 2018 a fost acceptat ca student activ la masterclass-ul lui Frans Helmerson, desfășurat la Palazzo Ricci în Montepulciano, Italia.

La Sala Radio, Cornelius Zirbo va interpreta Concertul în mi minor pentru violoncel și orchestră semnat de EDWARD ELGAR.

Seara se va deschide cu lucrarea compozitorului român ION DUMITRESCU –  Preludiu simfonic. În partea doua a serii vă veți bucura de Simfonia nr. 3 în do minor – Simfonia cu orgă semnată de compozitorul francez CAMILLE SAINT-SAËNS și îl veți aplauda la orgă pe EDUARD ANTAL.

La finalul acestui concert, publicul spectator este invitat în foaierul central al Sălii Radio pentru o sesiune de autografe oferite de dirijorul Cristian Mandeal pe compact-discul apărut anul acesta la Editura Casa Radio sub titulatura „Serenity”. Playlistul albumului cuprinde lucrări din epoci și universuri sonore diferite ce au, însă, o trăsătură comună: generează și amplifică starea de liniște și de introspecție. Înregistrările au fost recent realizate (2020, 2021) și reflectă o colaborare de tradiție între Orchestra de Cameră Radio și dirijorul Cristian Mandeal.

Exit mobile version