Site icon Editia de Dimineata

Concert inedit la Opera din Barcelona. Artiștii au cântat în fața unor plante

În urma relaxării măsurilor, mai multe instutuții din Spania și-au reînceput activitatea. Printre acestea se numără și Opera din Barcelona care a susținut un concert inedit cu această ocazie. Artiștii au susținut un recital în fața unui public format din 2.300 de plante, potrivit Descoperă.ro. 

Evenimentul trage un semnal de alarmă și scoate în evidență importanța existenței oamenilor în sală, după perioada de izolare. Totodată, plantele care au fost folosite pe post de spectatori vor fi donate angajaților din sistemul de sănătate publică, în semn de solidaritate pentru efortul depus în toată această perioadă.

Concertul susținut în cadrul Operei Gran Teatre del Liceu din Barcelona vine după mai mult de trei luni de inactivitate.

Publicul a fost format în întregime din plante în ghiveci, 2.292 la număr, care au ascultat una dintre cele mai cunoscute opere scrise de Giacomo Puccini „Crizanteme”, interpretată de Cvartetul Uceli.

Sursă Foto: descoperă.ro

Organizatorii evenimentului au dorit să sublinieze importanța prezenței publicului în sălile de spectacol în viața post-pandemie. Recitalul a avut loc la doar o zi după ce Spania a anunțat relaxarea măsurilor și ieșirea de sub starea de urgență.

Reamintim faptul că țara a fost una dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus în Europa, cu un număr de peste 28.000 de decese, scrie Mediafax.

Sursă Foto: Descoperă.ro

Exit mobile version