Site icon Editia de Dimineata

Concertele lui Roger Waters au fost anulate în Polonia din cauza comentariilor muzicianului despre Ucraina

Concertele lui Roger Waters în Polonia (care urmau să aibă loc în aprilie 2023) au fost anulate în urma comentariilor făcute de muzician cu privire la războiul din Ucraina.

Consiliul municipal din Cracovia, orașul unde urmau să aibă loc concertele,  a declarat că va discuta despre declararea muzicianului de la Pink Floyd „persona non grata”. În consecință, Roger Waters a decis anularea spectacolelor.

Aceasta este una dintre variante. O alta spune că, pur și simplu, un oficial de la Tauron Arena din Cracovia, unde Waters urma să susţină concertele, a spus că acestea nu vor mai avea loc.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Waters a negat că el sau managementul său au anulat concertele și l-a criticat pe Lukasz Wantuch (consilierul care a inițiat respingerea lui Waters) , acuzându-l de „cenzura draconică a muncii” sale.

Explicații

Waters urma să concerteze la Cracovia în aprilie 2023, dar relatările din presa poloneză despre o scrisoare deschisă pe care a scris-o la începutul acestei luni către prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, au stârnit reacții negative.

În scrisoare, Waters a spus că Occidentul ar trebui să înceteze să mai furnizeze arme Ucrainei, acuzându-l pe președintele Volodimir Zelenski că permite „naționalismul extrem” în Ucraina și îndemnându-l să „pună capăt acestui război mortal”.

Polonia se numără printre cei mai loiali aliați ai Kievului, iar sprijinul public pentru cauza ucraineană este foarte mare.

 

 

Exit mobile version