Site icon Editia de Dimineata

Concurs de explorare urbană şi vânătoare de comori, la 30 septembrie, în Buzău

Buzăul va găzdui, la finalul lunii septembrie, cea de-a şasea ediţie a Concursului de Explorare Urbană, o întrecere pe străzile municipiului în care concurenţii se vor folosi pentru acumularea punctelor de smartphonuri şi busole.

Concursul se adresează tuturor persoanelor şi se va desfășura pe parcursul a 5 ore, fiind împărţit pe patru categorii.

„Societatea Exploratorilor provoacă iubitorii de aventură de orice vârstă la o nouă vânătoare de comori pe străzile şi prin parcurile Buzăului. Astfel, organizaţia duce mai departe tradiţia concursului de explorare urbană, care a ajuns anul acesta la cea de-a şasea ediţie.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, începând cu ora 9:00.

Startul concursului se va da în zona foişorului din Parcul Alexandru Marghiloman. Nu există limită de vârstă, ci doar câteva reguli care trebuie respectate la formarea echipelor. Se va concura pe trei categorii însă va fi şi o a patra categorie premiată după cum urmează: Family – echipe formate din cel puţin un copil de maxim 14 ani şi cel puţin un membru peste 18 ani; Open – echipe formate din fete, băieţi sau mixte cu cel puţin un membru peste 18 ani; Liceeni – echipe formate din fete, băieţi sau mixte; LICEE – vor puncta cele mai performante trei echipe ale fiecărui liceu in parte.

Fiecare echipă va fi alcătuită din trei membri care trebuie să aibă obligatoriu asupra lor o busolă şi cel puţin un smartphone”, a transmis Primăria Municipiului Buzău. Înscrierea la concurs este gratuită şi se poate realiza inclusiv în dimineaţa zilei de 30 septembrie, înainte de startul competiţiei.

„Concursul este deschis oricui doreşte să participe, fie că e vorba de persoane din afara judeţului, fie de buzoieni care vor să-şi cunoască mai bine oraşul iar organizatorii nu percep niciun fel de taxă de înscriere.

Timp de câteva ore, concurenţii vor explora oraşul pe un traseu pe care vor avea de trecut peste mai multe provocări pentru a strânge cât mai multe puncte. Câştigătorii vor fi premiaţi în aceeaşi zi la Foişorul din Parcul Marghiloman, în cadrul unei festivităţi programate pentru ora 14:00.

Până pe data de 29 septembrie, doritorii se pot înscrie online. De asemenea, înscrieri se vor face şi la faţa locului, până la momentul startului”, se precizează în comunicatul de presă.

FOTO: Pixabay

Exit mobile version