Site icon Editia de Dimineata

Concurs de frumusețe pentru cămile. Animale descalificate pentru că au botox și lifting facial

Cel mai mare concurs de frumusețe pentru cămile, Festivalul Cămilelor Regele Abdulaziz, din Arabia Saudită, s-a desfășurat la începutul acestei luni.

Anual, crescătorii celor mai frumoase cămile sunt invitați să concureze pentru premii totale de aproximativ 66 de milioane de dolari.

Concursul de frumusețe este cea mai mare atracție, dar în cadrul evenimentului mai au loc curse de cămile, vânzări de animale și alte festivități care adună, de obicei, mii de dromaderi.

Anul acesta peste 40 de cămile au fost descalificate. Autoritățile au descoperit că zeci de crescători au întins buzele și nasul cămilelor, au folosit hormoni pentru a stimula mușchii animalelor, au injectat botox în capetele și buzele cămilelor pentru a le face mai mari, au umflat părți ale corpului cu benzi de cauciuc și au folosit materiale de umplutură pentru a le relaxa fețele, arată libertatea.ro.

Câștigătorul festivalului este decis în funcție de forma capului, a gâtului, a cocoașelor, a podoabelor, dar și după postura cămilelor.

sursa foto: evz.ro

Exit mobile version