Site icon Editia de Dimineata

“Confort Nordic”, o comedie despre frica de zbor, din 17 noiembrie în cinematografe

Transilvania Film anunță intrarea în cinematografele din toată țara a comediei Confort Nordic (Northern Comfort, 2022), prima producție de limba engleză a regizorului islandez Hafsteinn Gunnar Sigurdsson, cu celebrul actor britanic Timothy Spall în rolul principal.

Filmată în Anglia, Franța și Islanda, comedia despre frica de zbor este o cursă contra cronometru prin aer și printre nămeți, o aventură improbabilă în care anxietatea e contagioasă, iar paranoia pândește de după colț.

Filmul intră în cinematografe începând cu vineri, 17 noiembrie.

Despre ce e vorba?

O dezvoltatoare imobiliară, un cuplu de influenceri și un veteran din forțele speciale devenit scriitor celebru e pe cale să finalizeze un curs costisitor care promite să le facă uitată teama de zbor. Ultimul pas al programului presupune o cursă în care trebuie să dea piept cu propria fobie și să o depășească. Însă zborul nu decurge deloc conform planului. Pierduţi într-un ținut îndepărtat, înfriguraţi şi complet îngoziți de experienţă, pasagerii trebuie să se ajute reciproc să-şi înfrunte fobia o dată pentru totdeauna

Confort Nordic a deschis ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania în Piața Unirii din Cluj. La eveniment a participat și actorul Timothy Spall: „Într-o epocă presărată din plin cu paranoia și anxietate, o comedie precum Confort Nordic abordează teme profunde, într-un mod amuzant”, a spus Spall despre filmul pe care l-a văzut, în premieră, la Gala de deschidere TIFF, alături de regizor și de cei 3000 de spectatori prezenți. „Rolul meu ca actor este să servesc personajul. Dacă o fac cât mai bine, rolul mă va servi la rândul lui, pentru tot ce va aduce în cariera mea.”

 

Exit mobile version