Site icon Editia de Dimineata

Copii români din Spania, premiați de ambasada României. Excelența, meritocrația și performanța, onorate

Ambasadorul României Gabriel George Bologan a înmânat, în cadrul unei ceremonii oficiale, diplome de excelență maestrului wushu Claudiu Mihăilă și fraților David și Dario Rogoveanu (9 ani) și lui George Raul Grad (12 ani), printre cei mai mici membri ai lotului național de arte marțiale, întorși cu medalii de bronz de la Campionatul Mondial de kungfu din China.

Evenimentul face parte din seria de acțiuni de promovare a excelenței, meritocrației, performanței și devotamentului demonstrate de cei mai reprezentativi români din Regatul Spaniei.

“Sportul este joc, sărbătoare, bucuria de a trăi și ca atare trebuie promovat și încurajat. Este pedagogie, ne învață să ne bucurăm de victorii dar și să acceptăm cu demnitate înfrângerea.

Are capacitatea de a lega prietenii și de a favoriza dialogul în detrimentul confruntărilor și violenței. Sportul este, prin urmare, un puternic factor educațional, moral și social, atât la nivel personal cât și comunitar.

Alături de toți românii din Spania și din țară, privim cu interes spre competițiile sportive și ne bucurăm și ne umplem de mândrie și recunoștință atunci când românii noștri umplu vitrinele performanței cu medalii și cupe strălucitoare“, a declarat ambasadorul.

La Campionatele Mondiale de Kungfu din China, desfășurate în perioada 23-28 august 2023, sportivii români au câștigat 5 medalii de argint și 17 medalii de bronz. La această ediție au participat peste 7000 de sportivi din 53 de țări.

“Exprim un sentiment de mândrie, respect și recunoștință din partea tuturor românilor din Spania și din țară, pentru că, născuți și crescuți aici, ați ales să reprezentați în China culorile tricolorului românesc.

Aceleași gânduri le adresez maestrului Claudiu Mihăilă, ale cărui eforturi și ambiție neobosite v-au făcut pe voi, micuții noștri performeri, să urcați pe treptele cele mai înalte ale acestui nobil, dar dificil sport”, a mai transmis ambasadorul României George Gabriel Bologan, în cadrul ceremoniei.

Exit mobile version