Site icon Editia de Dimineata

Copiii au capacitatea să detecteze fake news-urile

Știrile false nu mai au impact asupra copiilor. Aceștia au devenit foarte sceptici în ceea ce privește fluxul de informații la care au acces și au început să se decumenteze amănunțit, conform unui studiu realizat de Ofcom.

Studiul arată că mai mult de jumătate dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, care locuiesc în Marea Britanie folosesc rețele de socializare precum Facebook și Twitter pentru a se informa, urmând să se documenteze mai profund în privința știrilor pe care le citesc.

Altfel spus, aceștia vor să atenueze fenomenul „fake news” și să „consume” doar informații reale. Un procent de 86% dintre tineri verifică cel puțin o dată veridicitatea știrilor, din mai multe surse, conform Daily Mail

Analiza evidențiază îngrijorarea majoră a copiilor cu privire la știrile fictive care sunt introduse în mediul online de grupuri care doresc să dezinformeze din simplul motiv că sunt rău intenționați.

În plus, trei sferturi dintre adolescenții  cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani care descoperă știri false îi atenționează și pe ceilalți. O treime a precizat că își vor atenționa părinții și prietenii cu privire la informațiile false descoperite în mediul online, iar 14% dintre ei susțin că vor raporta fake news-urile direct la administratorii platformelor online.

 

 

 

Exit mobile version